Vlaamse Regering springt in de bres voor atletiekpiste HUIZINGEN

C21

Vlaamse Regering springt in de bres voor atletiekpiste HUIZINGEN

Huizingen_atletiekpiste
 
De Vlaamse Regering trekt bijna een half miljoen extra middelen uit voor de atletiekpiste van Huizingen, die al maanden open ligt en onbruikbaar is. Er waren immers grote onvoorziene problemen opgedoken bij de start van de werken voor de geplande vernieuwing van de piste. Het zag er zelfs naar uit dat er nooit meer wedstrijden zouden kunnen doorgaan in Huizingen. Noch de provincie Vlaams-Brabant, noch de stad Halle konden de extra kosten dragen om de piste te redden. Daarom put minister van Onderwijs en Vlaamse Rand Ben Weyts nu extra middelen uit het Vlaamse Randfonds, bovenop de € 400.000 die eerder al was toegezegd. “De piste ligt nu al lang open, terwijl ze belangrijk is voor de hele Zennestreek”, zegt Weyts. “Vlaanderen doet dus een extra inspanning om alle problemen ten gronde aan te pakken. Zo kan er snel weer gesport worden en kunnen er nog lang wedstrijden doorgaan in Huizingen”.
 
Minister van Sport Ben Weyts investeerde vorig jaar in de vernieuwing van 18 atletiekpistes, waaronder die van Huizingen. Het plan was om te zorgen voor een nieuwe toplaag. De kosten werden geraamd op ongeveer € 660.000, waarvan Vlaanderen € 400.000 zou betalen. Ook de provincie Vlaams-Brabant en de Stad Halle investeerden mee. Bij de start van de werken stootte men echter op onvoorziene problemen: verborgen onder de vroegere toplaag bleken er oneffenheden en fouten in de helling van de piste te zitten. De werken werden stopgezet. Daardoor kan er al maanden niet meer gesport worden in Huizingen. Zonder structurele oplossing zou de piste ook niet meer gehomologeerd kunnen worden, waardoor er nooit meer wedstrijden zouden kunnen doorgaan. Noch de provincie, noch de Stad Halle kunnen de extra kosten dragen.
 
Vlaanderen springt nu in de bres met nog eens € 460.000 extra middelen uit het Vlaamse Randfonds, bovenop de eerdere investering. Zo kunnen de ontdekte problemen structureel aangepakt worden. De onderliggende asfaltlaag zal helemaal afgeschraapt en vervangen worden. De atletiekpiste kan dan volledig heraangelegd en opnieuw gehomologeerd worden. Minister van Vlaamse Rand en Sport Ben Weyts kan gebruik maken uit het Vlaamse Randfonds, omdat de atletiekpiste een bovenlokaal belang heeft. De piste is de thuisbasis van Olympic Essenbeek-Halle, maar wordt door nog veel meer mensen gebruikt. De hele Zennestreek ondervindt nu al maanden nadelen omdat de piste open ligt.
 
“We stellen nu de toekomst van de atletiekpiste in Huizingen veilig”, zegt Weyts. “De Vlaamse Regering heeft deze regeerperiode een Vlaamse Randfonds in het leven geroepen, en dat blijkt ook echt nodig. We kunnen nu sneller schakelen”.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief