Dit jaar geen Kegelfeesten in ALSEMBERG

C21

Dit jaar geen Kegelfeesten in ALSEMBERG

Editiepajot_bart_devill___kegelfeesten
Foto Bart Devillé
 

Jaar na jaar was het uitkijken naar de populaire Kegelfeesten op de Elsemheide in Alsemberg. In 2017 heette het dat “de toekomst van de Kegelfeesten verzekerd was”: en na veel wikken en wegen besloot de “oude garde” de fakkel door te geven aan de jongeren. En met goed gevolg werd er ook tijdens het weekend van de 34ste editie “serieus “gekegeld.

Maar nu kwam dan het minder aangename nieuws: geen Kegelfeesten in Alsemberg dit jaar door gestegen kosten. Voorzitter Thomas Van den heuvel: “ Tot onze grote spijt moeten we aankondigen dat de jaarlijkse Kegelfeesten in Alsemberg dit jaar niet zullen doorgaan. De organisatie heeft deze moeilijke beslissing moeten nemen vanwege de steeds hogere kosten voor het opzetten van de feesttent. Jaarlijks trekken de Kegelfeesten in Alsemberg vele lokale bezoekers aan, die samen genieten van een oude kegeltraditie en gezelligheid. Echter, de kosten voor de feesttent (1400€)  die eigendom is van de gemeente, zijn dit jaar aanzienlijk gestegen, waardoor het financieel niet haalbaar is om de feesten in hun huidige vorm voort te zetten.”  De organisatie van de Kegelfeesten die sinds enkele jaren dus in handen is van een jonge bestuursploeg uit de buurt heeft zorgvuldig overwogen of een prijsverhoging van de drank een oplossing zou kunnen bieden. Maar dit niet, voorzitter Thomas Van den heuvel: “Omdat we echter streven naar betaalbare en toegankelijke evenementen voor alle buurtbewoners, hebben we ervoor gekozen om de prijzen niet te verhogen. Hierdoor kunnen we niet langer aan de stijgende kosten voldoen. “

"Het is een zeer moeilijke beslissing geweest," zegt voorzitter Thomas Van den heuvel. "We willen onze trouwe bezoekers graag een leuke ervaring bieden, maar gezien de omstandigheden kunnen we het evenement niet voortzetten zoals gepland." De organisatie bedankt alle vrijwilligers, sponsoren en partners die zich de afgelopen jaren hebben ingezet om de Kegelfeesten tot een succes te maken. Hoewel er dit jaar geen feesten zullen zijn, blijft de organisatie positief gestemd en hoopt ze in de toekomst weer een feestelijke editie te kunnen organiseren. Voor dit laatste wordt ook gekeken naar de gemeente Beersel in de hoop dat het huren van de tent voor de organisatoren van de Kegelfeesten minder duur wordt?!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2024
Hugo Deville
Bart Deville
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief