Ook in BEERSEL stimuleren notarissen en immokantoren anderstaligen met nieuwe brochure om Nederlands te leren

C21

Ook in BEERSEL stimuleren notarissen en immokantoren anderstaligen met nieuwe brochure om Nederlands te leren

Img_5039
 
Er is een nieuwe, meertalige brochure uitgegeven over het leren van Nederlands, die notarissen en immokantoren kunnen meegeven aan anderstalige klanten die op zoek zijn naar een woning in de Vlaamse Rand. De brochure is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant, er bestaan al een paar pilootgemeenten en Beersel sluit zich hier graag bij aan. Het Agentschap Integratie en Inburgering en vzw ‘de Rand’ zetten ook mee hun schouders onder dit initiatief aangezien de brochure past in het brede verhaal van de campagne voor de taallessen Nederlands.
“Via onze nieuwe brochure willen we notarissen en immokantoren mee in bad trekken als bondgenoot in het overtuigen van anderstaligen om Nederlands te leren en te gebruiken”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Vlaams beleid.
In deze brochure wordt in het Nederlands, Frans, Engels en Duits aan de nieuwe, anderstalige inwoners kort en overzichtelijk uitgelegd dat Nederlands leren belangrijk is, omdat het tal van voordelen biedt in het dagelijkse en professionele leven. Via een aantal QR-codes worden ze doorverwezen naar meer informatie. 
“Ik ben blij dat we deze brochure verdelen via onze notarissen en immokantoren in onze gemeente, Immokantoren komen vaak als eerste in contact met nieuwe inwoners omdat ze op zoek zijn naar een woning. Met deze brochure kunnen we hen stimuleren om ook Nederlands te leren als ze in de Vlaamse Rand komen wonen.”, zegt Elsie De Greef, schepen van taalbeleid in Beersel.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2024
Hugo Deville
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville Marc Sluys | 03 jul 2024
Hugo Devillé | 01 jul 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024

archief