Wandelvoetbal in Beersel blijft maar groeien

C21

Wandelvoetbal in Beersel blijft maar groeien

Editiepajot_bart_devill___wandelvoetbal_beersel
Foto Bart Devillé
 

 

Sinds maart 2015 zijn de wandelvoetballers in Beersel actief en het blijft in goede richting gaan. Niet te vergeten Racing Genk was de eerste wandelvoetbalploeg in Vlaanderen en Beersel de 2de! Spelers en speelsters van +55 zijn afkomstig uiteraard van Beersel maar ook van de hele regio. Jaarlijks komen er van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek. De trainingen vinden plaats maandagnamiddag om 14u30 in het sportcomplex van Lot(Dworpsestraat). Regelmatig komen er spelers/speelsters bij, maar af en toe haken er ook af, sommigen door de leeftijd anderen ingevolge kwetsuur of ziekte. Daarom ook is nieuw bloed meer dan welkom. Positief ook dit jaar is de opstart van twee nieuwe ploegen uit de omgeving, namelijk Union en Negenmanneke.

Het wandelvoetbal in Beersel blijft wel groeien: zo werd 8-8 gespeeld tegen Union en met 5-10 gewonnen tegen Negenmanneke. Op het Wandelvoetbaltornooi van Genk werd dit jaar voor het eerst de tweede poule gehaald. Uitslagen: Club Brugge-Beersel 3-1(twee jaar geleden nog 11-0), Beersel – Houthalen 1-1, Beersel-Racing Genk2 6-2, uiteindelijk werd de 8ste plaats op 12 ploegen behaald.

 

Er worden twee periodes getraind en gespeeld: van half januari tot half juni en van half september tot de kerstvakantie. In oktober, november, december, januari, februari en maart in zaal, de andere maanden op synthetisch veld(aangepast schoeisel).Tijdens de vakantie staan ook wandelen, petanque of Kubb op de agenda. Er wordt een bijdrage per reeks gevraagd, naargelang het aantal maandagtrainingen: inbegrepen huur veld/zaal, vergoeding trainers, drankje na training en bijkomende ongevallen verzekering, attest voor tussenkomst sportpremie van mutualiteit en WHATTS APP groepje voor snelle info. Iedereen is het er over eens: Wandelvoetbal VBD is een vriendengroep waar het nuttige aan het aangename wordt gepaard. Zo ook geven de spelers na elke training punten(1,2 en 3) aan hun ploeggenoten. Aan het einde van het seizoen wordt dan een klassement opgemaakt en de winnaar/winnares krijgt de “gouden schoen”! Dit jaar ging deze naar Christian Bianco. Wat het Wandelvoetbal zelf betreft in ’t kort: er mag niet worden gelopen en de bal mag niet hoger dan de heup. Gespeeld wordt 5 tegen 5, voor nog meer reglement zie www.sport vlaanderen/wandelvoetbal of old stars. Praktisch:  je komt twee keer meedoen en dan pas je bijdrage storten/overschrijven(indien je blijft komen). Kom eerst eens kijken en doe vrijblijvend mee, meer info:  jp vandenbohede   0472 617 458   jpvdworp@hotmail.com.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville Marc Sluys | 03 jul 2024
Hugo Devillé | 01 jul 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024

archief