Oud NV-A schepen stapt over naar Lijst Burgemeester in Beersel

C21

Oud NV-A schepen stapt over naar Lijst Burgemeester in Beersel

Editiepajot_bart_devill___kristien_vanhaverbekelb
Foto Bart Devillé
 

 

Enkele maanden geleden geraakte bekend dat N-VA schepen Kristien Vanhaverbeke voortaan zou verder zetelen als onafhankelijke. Blijkbaar lagen strubbelingen in de plaatselijke N-VA afdeling aan de basis ervan.

Toen al waren er geruchten dat schepen Vanhaverbeke zou overstappen naar Lijst Burgemeester, maar zij verklaarde toen dat “dit niet aan de orde was” en nu gebeurt het toch. Zij krijgt een plaats op de Lijst Burgemeester van burgemeester Jo Vander Meylen. Dit mag wel opmerkelijk genoemd worden daar zij al sinds 2013 in de gemeenteraad van Beersel zetelt voor N-VA. Ze bleef aan als schepen mét behoud van haar bevoegdheden mobiliteit en verkeer, jaarmarkten, lokale economie, toerisme, bevolking en burgerlijke stand. Nu zal ze dus de lijst van Vander Meylen vervoegen. “Aanvankelijk had Vanhaverbeke, na een turbulent persoonlijk jaar waarin ze haar echtgenoot verloor, besloten om aan het einde van deze legislatuur een punt te zetten achter haar politieke carrière. Echter, de politieke microbe bleek toch weer te kriebelen. Kristien heeft kort geleden dan ook besloten om opnieuw deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober”, zo stelt Lijst Burgemeester in een persmededeling.

Uiteraard is burgemeester Jo Vander Meylen  zeer tevreden met haar overstap. “Kristien brengt als uittredend schepen een pak ervaring mee,” zegt Vander Meylen. “Ze is inhoudelijk sterk en kan mooie realisaties voorleggen. Ze is er zich ook van bewust dat er nog veel werk op de plank ligt.” Zij krijgt wel geen hoge plek op de lijst. “De lijst was al in de eindfase van samenstelling, maar plek 14 stond nog open. We zijn er vast van overtuigd dat de kiezers van Kristien haar op deze plek zeker zullen vinden. Het kan nu al worden gesteld dat een en ander wat zal te weeg brengen in Beersel! Begin dit jaar kondigden N-VA en Open VLD al aan dat ze in kartel naar de kiezer trekken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 sep 2024
Hugo Devillé | 25 sep 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 20 sep 2024
Hugo Devillé | 18 sep 2024
Hugo Devillé | 13 sep 2024

archief