Beersel blijft kindvriendelijke gemeente

C21

Beersel blijft kindvriendelijke gemeente

Editiepajot_bart_devill___kindvriendelijke_gemeente_beersel
Foto Bart Devillé
 

 

Kindvriendelijkheid blijft zonder twijfel de komende jaren belangrijk. In 2018 behaalde Beersel voor het eerst het label. Sindsdien is kindvriendelijkheid een prioriteit. Naast Beersel zijn er nog 7 andere besturen die erin slaagde om het label te verlengen: Aarschot, Denderleeuw, Genk, Halle, Hoogstraten, Riemst, Sint-Katelijne-Waver.

Jo van der Meylen, burgemeester(Lijst Burgemeester): “De gemeente Beersel kiest voluit voor het label Kindvriendelijke Gemeente vanwege de overtuiging dat een veilige en stimulerende omgeving voor kinderen essentieel is voor hun ontwikkeling en welzijn. Door deze focus wil Beersel een plek creëren waar kinderen zich optimaal kunnen ontplooien en waar hun rechten en behoeften centraal staan. LOKAAL BES TUUR BEERSEL Een Kindvriendelijke Gemeente zorgt voor voldoende speelruimte, veilige verkeerssituaties en toegankelijke voorzieningen zoals scholen, sportfaciliteiten en culturele activiteiten. Dit draagt niet alleen bij aan het welzijn van de kinderen, maar versterkt ook de gemeenschap als geheel. Ouders voelen zich meer gesteund en betrokken, wat leidt tot een hechtere en veerkrachtigere samenleving.”

Bruno Lerminiaux(N-VA), schepen van Jeugd: “Daarnaast is investeren in een kindvriendelijke omgeving ook een strategische keuze voor de toekomst. Kinderen die opgroeien in een stimulerende en zorgzame omgeving, ontwikkelen zich op termijn tot gezonde en betrokken burgers die op hun beurt weer bijdragen aan de leefbaarheid van de gemeente. Kortom, door te kiezen voor het label kindvriendelijke gemeente, wil Beersel kinderen inspraak geven om te bouwen aan een duurzame toekomst waar elkeen zijn stem heeft. Op deze manier bouwen we aan een duurzame toekomst waarin zowel kinderen als volwassenen zich thuis en gewaardeerd voelen.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville Marc Sluys | 03 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 24 jun 2024
Hugo Devillé | 20 jun 2024
Hugo Devillé | 18 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024

archief