100 jaar Davidsfonds Alsemberg en Sint-Genesius-Rode gevierd in Rode

C21

100 jaar Davidsfonds Alsemberg en Sint-Genesius-Rode gevierd in Rode

Editiepajot_bart_devill___jubileum_rode_alsemberg
Foto Bart Devillé
 

 

Zaterdag 22 juni 2024 werden tijdens de eucharistieviering ter ere van de patroonheilige van het Davidsfonds Sint-Lutgardis de overleden leden herdacht van de laatste honderd jaren. Het Genesiuskoor luisterde de viering op. Na de viering werd er een drankje aangeboden.

 

100 jaar geleden werd in het parochiehuis van Sint-Genesius-Rode de Davidsfondsafdeling van Rode en Alsemberg opgericht.

Hoewel Alsemberg en Rode in 1946 zelfstandige afdelingen werden, houden zij de goede gewoonte in ere om telkens om de vijf jaar dit heuglijk feit samen te herdenken. Een eeuw lang hebben veel mensen samengewerkt en gemeenschap gevormd door samen cultuur te beleven, door christelijke waarden tot de hunne te maken, en zich bewust te worden van hun Vlaamse identiteit.

Dit jubileum houdt ook een opdracht in zich; bouwen aan dezelfde weg zodat men later nog kan vieren en zeggen: "Wij mogen als Davidsfonds blijven meewerken

aan de toekomst van onze samenleving.”

 

Verder hopen ze dat ze als groep bezieling uitstralen in de activiteiten die ze brengen en een positieve bijdrage leveren voor de gemeenschap, dat de vereniging een christelijke gemeenschap mag vormen die het leven waardeert in al zijn facetten, dat het Davidsfonds in Vlaanderen mag streven naar openheid en dialoog. Moge het Davidsfonds met nieuwe moed zijn verantwoordelijkheid verder opnemen om met veel creativiteit en enthousiasme, nieuwe mogelijkheden te zoeken voor verdere groei. Dit is althans de wens in Rode en Alsemberg? Er werd dan ook niets aan het toeval overgelaten en een heel programma samengesteld.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville Marc Sluys | 03 jul 2024
Hugo Devillé | 01 jul 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024

archief