Lora en Christel weten wat ze willen.

C21

Lora en Christel weten wat ze willen.

Editiepajot_bart_devill___lora_en_christel_in_actie
Ingezonden foto
 

 

Ongeziene campagne: 3599 huizen krijgen bezoek, 2000 Beerselaars ontvangen een persoonlijke brief of Lora & Christel in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Met een opvallende en persoonlijke campagne willen Lora Hasenbroekx (26, Lot) en Christel Hanssens (56, Huizingen), de gemeentepolitiek in Beersel grondig vernieuwen. Deze gedreven nieuwkomers op Lijst Burgemeester (plaatsen 9 en 10) stellen de stem van de inwoners centraal in hun strijd voor een plaats in de gemeenteraad. Onder de slogan “Nieuwe gezichten, frisse ideeën” trekken Lora en Christel van deur tot deur in Lot en Huizingen, verspreiden flyers in de andere deelgemeenten en sturen handgeschreven brieven naar 2000 Beerselaars. Met slechts 30% vertrouwen (bron: gemeentemonitor) in het huidige bestuur vinden wij het essentieel om écht te luisteren. “We nemen de tijd – soms wel drie uur per straat – om bewoners te leren kennen en hun zorgen te horen,” zegt Lora. Ze gaan rond in hun opvallende gele kever en bezoeken persoonlijk 3599 huizen. "We hebben elk minstens 350 stemmen nodig, maar we willen vooral écht het verschil maken," aldus Christel. Lora, werkzaam bij EU-projecten, is vastberaden om Lot nieuw leven in te blazen. “De kerk in Lot staat al 12 jaar leeg – dat is onacceptabel” zegt ze. “Die kan perfect worden omgetoverd tot een ontmoetingsplek voor de buurt. Kijk naar Zellik, waar ze van afkomstig is en waar deze maand nieuwe jeugdlokalen worden geopend – dat kunnen we hier ook realiseren.” Daarnaast kaart ze de schrijnende ondervertegenwoordiging van Lot aan: “We hebben momenteel slechts één gemeenteraadslid uit Lot. Dat is simpelweg niet genoeg. Het wordt tijd dat Lot de aandacht krijgt die het verdient.” Ook benadrukt ze de nood aan jong bloed in de Beerselse politiek: “Bijna de helft van de inwoners (48%) is jonger dan 40, maar 9 op 10 gemeenteraadsleden zijn ouder dan 40. Deze jonge generatie is volledig genegeerd in de besluitvorming. Hoe kan een raad, die zo weinig diversiteit kent, écht begrijpen wat er speelt?

Als onderneemster bij Huidcentrum CIBELLE en levenslange inwoner van Huizingen ziet Christel Hanssens hoe winkels sluiten en dorpskernen leeg raken. “Onze streek heeft dringend een economische boost nodig,” zegt ze. “Door belastingen op bedrijvigheid, lichtreclame en drukwerk te herzien en de dubbele milieutaks af te schaffen, kunnen we ondernemers ademruimte geven. We hebben nood aan een sterke lokale adviesraad en een Beersels netwerk om de economische pijnpunten effectief aan te pakken. Christel pleit voor hondenpoepzuilen in Beersel om de leefomgeving schoner te maken.  “Hondenpoep veroorzaakt niet alleen overlast voor wandelaars en spelende kinderen, het kan ook bacteriële infecties verspreiden,” zegt ze. “Deze zuilen zullen niet alleen het probleem aanpakken, maar ook bijdragen aan minder zwerfvuil en een netter straatbeeld.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 13 sep 2024
Hugo Devillé | 11 sep 2024
Hugo Deville | 07 sep 2024
Hugo Devillé | 04 sep 2024

archief