Subsidies voor geautomatiseerde trekken in CC de Meent

C21

Subsidies voor geautomatiseerde trekken in CC de Meent

Editiepajot_bart_devill___elsie_meent
Schepen Elsie De Greef / foto Bart Devillé
 

 

De Vlaamse Regering heeft extra middelen uitgetrokken voor 2 culturele centra in de Rand oa voor CC de Meent. Dankzij deze investering kan de Meent werk maken van modernisering.

Zo moet de hijsinstallatie, voor onder meer doeken en panelen, nog altijd met de hand bediend worden, een zwaar werk. Door de subsidie van € 432.000 komt er nu een volledig automatische trekkenwand, wat voor het personeel veel veiliger is. Dit was al jaren een lokale vraag en de Vlaamse Regering gaat er nu op in. Schepen van cultuur en CC de Meent, Elsie De Greef (N-VA) is heel blij met deze subsidie: “Het totaal bedrag van de modernisering komt op 720 000 euro, de subsidie komt dus goed van pas, de gemeente heeft in de begroting de rest van de investering ingeschreven. Dit is een investering, niet echt zichtbaar voor het publiek, maar noodzakelijk voor een goede werking en heel belangrijk voor de veiligheid van onze techniekers. In Nederland bijvoorbeeld is deze automatisering al verplicht en waarschijnlijk gaan er ook gezelschappen beginnen weigeren om te komen spelen, als er geen geautomatiseerde trekken zijn.”

Minister van de Vlaamse Rand Ben Weyts reageert tevreden: “Deze extra financiële injectie is een vorm van erkenning voor het belang van de Vlaamse culturele centra bij ons in de Rand. Dankzij dit soort forse investeringen blijven onze culturele centra goed draaien. De Meent heeft een rijke geschiedenis en een bruisend heden, nu bereiden we ze ook voor op de toekomst. We danken het Vlaamse karakter van de Rand in niet geringe mate aan het culturele leven dat wordt aangewakkerd vanuit deze centra. Het is belangrijk dat de Vlaamse Regering hierop blijft inzetten.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 20 sep 2024
Hugo Devillé | 18 sep 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 13 sep 2024
Hugo Devillé | 11 sep 2024
Hugo Deville | 07 sep 2024

archief