Er komt nieuw kinderdagverblijf in Alsemberg

C21

Er komt nieuw kinderdagverblijf in Alsemberg

Editiepajot_bart_devill___nieuw_kinderdagverblijf_alsemberg
Ingezonden foto
 

 

In samenwerking met Woonpunt Zennevallei kondigt Lokaal Bestuur Beersel de bouw aan van een gloednieuw kinderdagverblijf in de Hagedoornlaan in Alsemberg. Dit project maakt deel uit van een bredere ambitie om de kinderopvangcapaciteit in Beersel te verhogen.

Het nieuwe kinderdagverblijf komt op de plaats van twee bestaande woningen van Woonpunt Zennevallei, die zullen worden afgebroken om ruimte te maken voor een moderne nieuwbouw. De bouw van het kinderdagverblijf zal naar verwachting starten in januari 2025. Het project vergt een investering van € 512.408. De plannen voor deze nieuwbouw vloeien voort uit een eerdere beleidsbeslissing om de capaciteit voor kinderopvang in Beersel uit te breiden met extra kinderdagverblijven. Dit nieuwe initiatief in Alsemberg is het derde project in deze reeks. Kriebeltrein in Huizingen (samenwerking met particuliere verhuurder, geopend in 2021) en Kriebellot in Lot (samenwerking met Woonpunt Zennevallei, geopend in 2022) zijn inmiddels operationeel. Eerder opende Lokaal Bestuur Beersel reeds Kriebeldorp in Dworp (eerste succesvolle samenwerking met Woonpunt Zennevallei, geopend in september 2018) en Kriebelhuis in Huizingen (samenwerking met particuliere verhuurder, geopend in 2017).

De nieuwe kinderopvang in Alsemberg wordt, net zoals alle bovenvermelde kinderopvanginitiatieven, een groepsopvang met inkomenstarief. In zo een groepsopvang werken twee onthaalouders samen op één locatie. Beersel huurt het pand en zorgt ervoor dat de opvang voldoet aan alle geldende normen. Daarnaast zorgt het team kinderopvang van Lokaal Bestuur Beersel voor administratieve en pedagogische ondersteuning. Al deze kinderopvanginitiatieven zijn erkend en vergund zijn door ‘Opgroeien’ van de Vlaamse Overheid. In totaal kunnen er 14 kindjes een plekje krijgen in de nieuwe kinderopvang.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 30 sep 2024
Marc Sluys | 27 sep 2024
Hugo Devillé | 25 sep 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 20 sep 2024
Hugo Devillé | 18 sep 2024
Hugo Devillé | 13 sep 2024

archief