HALLE-TUBEKE Dat heet dan gelukkig zijn, een leven vol muziek met Ann en anderen

C21

HALLE-TUBEKE Dat heet dan gelukkig zijn, een leven vol muziek met Ann en anderen

Kristie_
 
Jan_
Mary met streekgenoot Jan Vankeerberghen. Foto FB
 

Mary Boduin, geboren in Nederland maar vooral in België actief geweest, heeft een bloeiende muzikale loopbaan achter de rug. Ze was actrice bij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg en in films met o.a. Louis de Funès, ze vertaalde musicals en was artistiek directeur van Mudra, de balletschool van Maurice Béjart in Brussel. Maar bovenal schreef ze heel veel liedjesteksten, o.a. voor Ann Christy met wie ze sterk bevriend was (‘Dag vreemde man’ en ‘Gelukkig zijn’), Louis Neefs, Liliane St-Pierre en zelfs de allereerste begintune van Thuis. In 2018 werd ze opgenomen in de Eregalerij van Radio 2. Nu nog steeds, op haar 79, staat ze vaak op het podium om te vertellen over muziek en liedjes en... gelukkig zijn.

Dat verhaal vertelt ze nu, uitgebreider, in dit boek.

De musical:
Naast het boek komt er in 2021 ook een musical gebaseerd op het boek.
Op 9,10,11,16,17 en 18 april 2021 zijn de eerste voorstellingen geboekt. Deze gaan alvast door in het Cultureel centrum van Tubeke. De cast werd samengesteld door de bedenkers van ‘Like me’ en bestaat naast hun eigen mensen en dansschool DEC van Emely Cremers uit Halle uit enkele bekende Vlamingen zoals Mathias Vergels, Katelijne Verbeke, Eric Baranyanka, Nina Butera, Laura Groeseneken en andere.

Meer info hierover vind je op de officiële webiste www.maryboduin.be

‘Dat heet dan gelukkig zijn’ is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro. Voor meer info: https://borgerhoff-lamberigts.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2020
Marc Sluys
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief