Luc Coppens uit Herne wandelt nog vlot 100 km per maand op de gezegende leeftijd van 96 jaar

C21

Luc Coppens uit Herne wandelt nog vlot 100 km per maand op de gezegende leeftijd van 96 jaar

Editie_herne_luc_coppens_2__kopie_
Luc is nog uitzonderlijk sportief op zijn leeftijd.- Foto Marc Colpaert
 
Luc Coppens, in de gemeente beter gekend als de gewezen 'chef van stoeissje'  is wat men noemt  'een geval apart' want, waar vele tachtig- en negentigplussers achter hun stoof zitten, loopt onze 96 jarige Luc, nog flink wat rond in Herne. Tot voor kort ging hij nog twee keer turnen per week, één keer in Bever en één keer in Herne. Ondertussen werd dit verminderd naar één keer per week in Herne. Maar hij stapt daarnaast toch ook nog zeker 100 km per maand in het Pajottenland rond.
 
 
De gewezen stationschef van Herne kan moeilijk stilzitten, ook niet op zijn hoge leeftijd, begin volgend jaar staat de teller al op 97 jaar. Hij begint de dag steeds met zijn turnoefeningen. "Al mijn gewrichten, pezen en ligamenten moeten soepel blijven en zolang ik nergens pijn voel doe ik verder", lacht Luc. Naast veel bewegen is Luc van oordeel dat gezonde voeding een heel belangrijke factor is. "Ik let op mijn voeding, ik heb mijn eigen moestuin en ik ben zeker geen grote vleeseter. Ik heb genoeg met twee keer per dag te eten, tegen de avond eet ik meestal niet meer", aldus Luc. Tot voor kort ging hij twee keer per week turnen, in Bever en in Herne, maar ondertussen is hij gestopt in Bever. Niet omdat de goesting er niet meer was. "Er werden daar veranderingen doorgevoerd en zodoende gaan de lessen een stuk later van start en dan elke keer met de wagen, om een stuk in de nacht vanuit Bever naar Herne rijden, daar pas ik voor, dat is niet meer voor iemand van mijn leeftijd."
 
Maar het wandelen is zijn groot plezier, op woensdagmiddag gaat hij zeker van aan zijn woonplaats in de woonwijk  Groeneboom, te voet naar het centrum van Herne voor een lekker stukje kip te gaan halen. Dat is een kleine kilometer, niet ver zult u zeggen, maar welke 96 jarige doet dit hem na?, zelfs vele tachtigplussers zouden het niet kunnen. "Vroeger stapte ik al vlug 15 km per dag, dat is ondertussen verminderd naar 4 tot 5 km per uitstap en ik ben bijna elke dag op stap. Ik kom toch zeker nog  aan mijn 100 km per maand, want stilzitten is niets voor mij", besluit Luc. Wij wensen hem nog veel wandel genot de volgende jaren.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 03 sep 2024

archief