Helderblauw betreurt het gebrek aan dialoog in Bever

C21

Helderblauw betreurt het gebrek aan dialoog in Bever

A_a_bever
 

Helderblauw betreurt gebrek aan dialoog met de burger in aanloop naar de verkiezingen van 13 oktober in 2024. Helderblauw, een partij die zich inzet voor duidelijke en open communicatie met de inwoners van Bever, spreekt zijn diepe ontgoocheling uit over het feit dat geen enkele van de andere partijen bereid is om met de burger in dialoog te gaan in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Ondanks het initiatief van Helderblauw om een publiek debat te organiseren, waarin alle partijen de kans kregen hun standpunten rechtstreeks met de bewoners te delen, kozen "Thuis in Bever" en "TransparantBever" ervoor om deze uitnodiging naast zich neer te leggen. "Bever 2.0" gaf zelfs geen reactie.Gebrek aan betrokkenheid en luisterbereidheid. Deze weigering om in gesprek te gaan met de inwoners stemt Helderblauw zeer teleur. Thuis in Bever gaf aan praktische bezwaren te zien zoals de organisatie en kosten van een debat.Transparant Bever stelde dat hun programma reeds voldoende informatie biedt en zag geen noodzaak voor een publieke uitwisseling van ideeën. Door dit te doen, tonen deze partijen volgens Helderblauw een gebrek aan bereidheid om te luisteren naar de zorgen en wensen van de burgers.“Dit is een gemiste kans,” aldus initiatiefnemer Kiekens. “Partijen die zeggen de belangen van de inwoners te willen verdedigen, zouden juist alles op alles moeten zetten om het gesprek met de burgers aan te gaan. De weigering om in debat te gaan laat zien dat ze de dialoog liever uit de weg gaan. Dit is bijzonder ontgoochelend voor de inwoners die willen dat hun stem gehoord wordt.”Andere partijen brengen ons programma verkeerd over. Daarnaast hebben de huisbezoeken van Helderblauw aangetoond dat de andere politieke partijen ons programma niet goed kennen, of het op zijn minst op een onjuiste manier overbrengen aan de inwoners. "Het is frustrerend om te horen dat bepaalde standpunten die wij nooit hebben ingenomen, rondgaan in de gesprekken met de inwoners. Dit schept verwarring en geeft een vertekend beeld van onze visie en plannen voor Bever," aldus Kiekens. "We willen duidelijk maken dat wij een heldere lijn volgen en dat iedereen bij ons terecht kan voor de juiste informatie."

 
Teleurstelling in gemiste kans op open debat
Helderblauw ziet de reactie van de andere partijen als een teken dat de gevestigde politieke cultuur in Bever gesloten blijft voor open kritiek en publieke verantwoording. "In een tijd waarin de inwoners meer dan ooit betrokken willen zijn bij de beslissingen die hen aangaan, is het ontmoedigend om te zien dat deze partijen niet bereid zijn om openlijk hun visie en plannen te verdedigen. Het bevestigt dat politieke besluiten te vaak achter gesloten deuren worden genomen,” vervolgt Kiekens.
 
Oproep tot een nieuwe politieke koers
 
De verkiezingen van 13 oktober bieden volgens Helderblauw de inwoners van Bever een duidelijke keuze: verder gaan met een politiek die de dialoog vermijdt, of kiezen voor een nieuwe aanpak waarin openheid en betrokkenheid van de burger centraal staan. Helderblauw nodigt daarom de bewoners van Bever uit om op zondag het koffiemoment van Helderblauw bij te wonen op Plaats te Bever, waar de partij in een open gesprek met de inwoners wil gaan. Nationaal voorzitter van Open Vld, Eva de Bleeker, zal aanwezig zijn om de bewoners te overtuigen van het belang van principes zoals persoonlijke vrijheid, verantwoordelijkheid, en een efficiënte overheid die de burger centraal stelt in het beleid.
“We blijven geloven in het belang van dialoog en transparantie,” zegt Kiekens. “Onze huisbezoeken hebben duidelijk aangetoond dat de inwoners van Bever klaar zijn voor verandering. Wij willen die verandering samen met hen realiseren.”
 
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief