NINOVE – Campagne borstscreening met beha-slinger

C21

NINOVE – Campagne borstscreening met beha-slinger

Editiepajot_ninove_bh_waslijn_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_ninove_bh_waslijn_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_ninove_bh_waslijn_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_ninove_bh_waslijn_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 

De oprijlaan van het Ninoofse stadhuis is versierd met een slinger van een twintigtal beha’s. Die werden de voorbije weken ingezameld in het kader van de borstscreeningscampagne van het Ninoofse stadsbestuur. De dames van de Ninoofse KVLV staken de handen uit de mouwen om de beha's samen te knopen tot één lange slinger. Recent werd die beha-slinger opgehangen aan het stadhuis. “Het is een nieuw middel om onze borstscreeningscampagne bekend te maken”, vertelt schepen Tania De Jonge (Open VLD). “Momenteel loopt er in het stadhuis ook een expo rond dit thema en we willen dat tegen het einde van het jaar Ninove roze kleurt”. De leden van het schepencollege en werklieden van stad Ninove staken trouwens een handje toe bij het ophangen van de beha-slinger.

Borstkankerscreening
Wanneer borstkanker vroegtijdig opgespoord wordt, is de kans op genezing veel groter en kan de behandeling minder intensief zijn. Net daarom vindt de stad Ninove preventie belangrijk, en staat van september tot december in Ninove alles in het teken van borstkankerpreventie en opsporing. Om zoveel mogelijk vrouwen te motiveren aan dit gratis onderzoek deel te nemen, organiseert het stadsbestuur van Ninove een aantal activiteiten. Iedereen is van harte welkom, ook vrouwen jonger dan 50 of ouder dan 69 en mannen.
Alle vrouwen tussen 50 en 69 jaar uit Ninove krijgen een uitnodigingsbrief van het Centrum voor Kankeropsporing ontvangen. In deze brief staat meteen een afspraak voor een gratis screeningsmammografie. De brieven worden verspreid vanaf nu tot en met maart 2014.
 In Ninove kan je terecht in de volgende erkende mammografische eenheden:
- Dienst Medische Beeldvorming, Dr. Marc Crommelynck, Albertlaan 174, tel: 054 32 84 70
- Medisch Centrum Ninove, Radiologie, Dr. Ignace Boelaert, Biezenstraat , tel: 054 31 20 10
Informatieve tentoonstelling "Laat naar je borsten kijken" in het stadhuis (Centrumlaan 100, Ninove). Deze tentoonstelling wil iedereen wegwijs maken in de wereld van de vroegtijdige opsporing van borstkanker. Geleide bezoeken na afspraak en dit tot 27 september (groepen van max. 15 personen). Vrije bezoeken zonder gids zijn mogelijk tot 27 september van maandag - vrijdag tussen 8.30 uur en 12 uur, van maandag - woensdag van 14 uur tot 16 uur en op donderdag van 16 uur tot 18.30 uur.
Infoavond over borstkankerscreening
Infoavond over de borstkankerscreening met dr. Boelaert van het OLV Ziekenhuis. Waar en wanneer? Dinsdag 15 oktober om 19.30 uur in het oud stadhuis.
Meer informatie of inschrijvingen?
Dienst sociale zaken, sociale.zaken@ninove.be , 054 31 32 45.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 jun 2024

archief