Binnenkort overlaging doortocht Halsesteenweg (N28) in NEIGEM

C21

Binnenkort overlaging doortocht Halsesteenweg (N28) in NEIGEM

Editiepajot_ninove_vlaams_volksvertegenwoordiger_cindy_franssen_foto_jacky_delcour
Vlaams volksvertegenwoordiger Cindy Franssen. - Foto © Jacky Delcour
 

In afwachting van de volledige herinrichting van de doortocht (N28) in Neigem (Ninove) wordt in het najaar van 2013 of in het voorjaar van 2014 een tussentijdse herstelling uitgevoerd, gezien de staat van de rijweg en het fietspad. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Cindy Franssen van minister Crevits, Vlaams minister voor mobiliteit en openbare werken.

Eind 2013 start de studie voor de volledige heraanleg van de doortocht in Neigem aan de N28. De studie werd in juni aanbesteed en dient nog gegund te worden. De studie zal ongeveer 2 jaar in beslag nemen.
De heraanleg omvat nieuw fiets- en voetpaden en de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. De uitvoering van de werken is ten vroegste voorzien in 2016. In afwachting zal de rijweg tussentijds hersteld worden door een overlaging met asfalt.
Het totaalproject wordt geraamd op 3.3 miljoen euro. AWV draagt 1.6 miljoen euro, stad Ninove 400.000 euro en Aquafin 1.3 miljoen euro.
Cindy Franssen: “Ondanks het tijdelijke karakter, zullen deze werken de veiligheid en het rijcomfort op de Halsesteenweg gevoelig verhogen. Dit tijdelijke herstel moet de weg weer in goed berijdbare staat maken in afwachting van de volledige heraanleg”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 okt 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 jun 2024

archief