Geen volkstuinen voor NINOVE

C21

Geen volkstuinen voor NINOVE

Kurt_van_den_driessche_2014_p200
N-VA gemeenteraadslid Kurt Van Den Driessche (ep)

Er komen voorlopig geen volkstuinen in Ninove. Dat blijkt na de gemeenteraad van 24 oktober, waar Open VLD, CD&V en Sp.a/Groen een voorstel van N-VA gemeenteraadslid Kurt Van Den Driessche wegstemden. Van Den Driessche had het bestuur de vraag voorgelegd om actief te zoeken naar geschikte terreinen voor het inrichten van volkstuinen, bij voorkeur in de buurt van concentraties van appartementsgebouwen en deze zo snel als mogelijk in te richten als volkstuinen. Uit een bevraging van de N-VA bij de Ninoofse appartementsbewoners blijkt daar immers veel interesse voor te bestaan. Bovendien zijn de inspanningen die de stad moet doen om dit mogelijk te maken beperkt.

Consensus aanwezig
N-VA gemeenteraadslid Kurt Van Den Driessche organiseerde overleg over de partijgrenzen heen, om het realiseren van de volkstuinen mogelijk te maken. Verschillende leden van de meerderheid waren dan ook bereid om het voorstel te steunen. Maar schepen Vande Winkel trok de politieke kaart, en verplichtte de meerderheid om het voorstel weg te stemmen.
Kurt Van Den Driessche reageert ontgoocheld; “ik heb er alles aan gedaan om dit dossier weg te houden van de politieke spelletjes, maar blijkbaar mag een sociaal en ecologisch voorstel enkel goedgekeurd worden als het door Groen zelf wordt voorgesteld. Jammer voor onze stad en onze appartementsbewoners met groene vingers. Het zelf groenten kweken, om te genieten van de buitenlucht of om het gezinsbudget wat te ontlasten, is voor hen weer een stap verder weg”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief