NINOVE – Volkstuintjes, N-VA reageert

C21

NINOVE – Volkstuintjes, N-VA reageert

Editiepajot_ninove_volkstuinen_kurt_van_den_driessche_foto_jacky_delcour
Kurt Van Den Driessche, N-VA Ninove. - Foto © Jacky Delcour
 

Kurt Van Den Driessche, N-VA Ninove: “Bij deze wens echter ook te reageren op wat de schepen vertelt. Wij hebben met ons persbericht immers geen verkeerde info de wereld ingestuurd, doch enkel gemeld wat we tijdens de gemeenteraad ook al hadden opgemerkt”.

“Tijdens de gemeenteraad heeft de schepen effectief verklaard dat er al een terrein in het bezit is van de stad om volkstuinen in te richten. Daarop heb ik geantwoord dat er dan geen enkele reden meer zou zijn om de motie ook goed te keuren, tenzij hij van plan is de volkstuinen op de lange baan te schuiven. Een groot deel van de meerderheid was het hiermee eens, zelfs leden van zijn eigen fractie wensten de motie te steunen, maar dat was buiten de schepen zelf gerekend”.
“Concreet, wat stond er in het voorstel? Exact wat er in Editiepajot staat...
1. 'Op zoek gaan naar geschikte en beschikbare terreinen voor volkstuinen.' Aan deze voorwaarde was blijkbaar al voldaan. De schepen vertelde immers dat ze al een terrein in hun bezit hebben dat bestemd is voor de aanleg van volkstuinen en dat het hiervoor ook geschikt is.
2. 'Bij voorkeur in de buurt van concentraties van appartementsgebouwen.' Dat het niet haalbaar is om tussen appartementen grote percelen vrij te maken voor volkstuinen is evident. Vandaar dat er door ons ook duidelijk werd geschreven 'bij voorkeur'. Trouwens, in de buurt van de Burchtdam en de Achturenstraat staan meerdere appartementsblokken. Ook aan die voorwaarde is dus al voldaan. We waren zelfs bereid dit deel uit de motie te schrappen indien dit een struikelblok was voor de schepen.
3. 'Deze zo snel als mogelijk in te richten als volkstuinen'. Als het terrein er is, bestemd voor volkstuinen en in handen van de stad, is er dus eigenlijk geen reden meer om er géén werk van te maken. Ook dat hebben we tijdens de gemeenteraad duidelijk gemaakt, maar de schepen wou er, in tegenstelling tot andere leden van de meerderheid, niet van horen. Voor de stemming heb ik trouwens duidelijk gemaakt dat een tegen stem voor ons dan alleen maar kon betekenen dat hij het project op de lange baan wenst te schuiven. We waren dan ook enigszins verbaasd dat hij zijn collega's van de meerderheid heeft gesommeerd tegen te stemmen. Voor ons was dat dus het teken dat hij er effectief geen prioriteit aan wenst te geven, niettegenstaande het terrein met zeer beperkte ingrepen, zeer snel bruikbaar zou kunnen zijn. Wat ons betreft kan de infrastructuur trouwens gerust groeien, samen met de planten die er zouden worden geteeld. Ook Rome is niet in één dag gebouwd, maar je moet er wel eens mee beginnen natuurlijk.
Conclusie: we betreuren het op onze beurt dat de schepen eerst de gemeenteraad overtuigt om de motie weg te stemmen en nadien te komen betreuren dat de initiatiefnemers dan verklaren dat dit alleen kan betekenen dat het project blijkbaar op de lange baan zal worden geschoven. Als dat niet zo is, dan begrijpen we nog steeds niet waarom hij de motie niet wou laten goedkeuren”.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief