Kunstendag voor Kinderen in NINOVE

C21

Kunstendag voor Kinderen in NINOVE

Editiepajot_ninove_kunstendag_voor_kinderen_foto_ingezonden
ingezonden foto
 

Kunstendag voor Kinderen in NINOVE op zondag 17 november. Wil je samen met je familie een hele dag kunst beleven? Het kan in heel Vlaanderen en Brussel, dus ook in Ninove. De tweede Kunstendag voor Kinderen is een initiatief van Vlaams minister van Cultuur, Joke Schauvliege. De stad biedt je twee activiteiten aan:

•         KIP MET KOP 'Mag ik efkes op uw wolk?' (familievoorstelling 6+)
Een familievoorstelling in CC De Plomblom om 15.00 uur. Tickets via CC De Plomblom.
"Ik heb juist een wolkbreuk gehad. Wat was me dat voor een gedonder en gebliksem! Je kan je dat bijna niet voorstellen... pure waanzin! Zie hier: de restjes van mijn wolk. En nu zou ik u willen vragen of ik misschien eventjes bij u op uw wolk zou mogen wonen?"
 •         Tentoonstelling 'Zeg Roodkapje, waar ga je heen?' (5+)
BibArt (het samenwerkingsverband van de bibliotheken Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove) plaatst het hele najaar reizende tentoonstellingen in zes bibliotheken. In de bib van Ninove draait alles rond Roodkapje. Ging Roodkapje braafjes bij haar oma op bezoek of had ze andere dwaze plannen? Was Sneeuwwitje wel gelukkig bij de 7 dwergen of vond ze het er ongelofelijk saai? Een leuke reizende tentoonstelling van het literair Museum in Hasselt!
Je vindt deze gratis tentoonstelling in het zaaltje van de bib (ingang langs de achterkant). Je kan ze bezoeken op Kunstendag voor Kinderen van 14 uur tot 18 uur. Er horen ook opdrachten bij die je kan doen met het hele gezin!
Voorleesuurtje tijdens de Voorleesweek. 23 november om 11 uur.
Van 16 tot 24 november is het Voorleesweek. Samen met kinderen in boeken kijken en voorlezen, stimuleert niet alleen de taalontwikkeling maar betekent bovenal veel plezier voor klein én groot. Omdat voorlezen het leukste kwartiertje van de dag is, maken ze er in de bib een voorleesuurtje van. Van 11 uur tot 12 uur zijn alle kinderen tussen 4 en 8 jaar welkom. Ze worden verwachten in de kleuterhoek. De bib kocht het Kamishibai verteltheater aan, en toont en gebruikt dit voor het eerst. Kamishibai is een leuke manier om te vertellen voor een groep kinderen, bijvoorbeeld op school of in de kinderopvang. Vanaf januari kan je het verteltheater ook uitlenen, samen met aangepaste vertelplaten.
En verder in de bib
Je kan de tentoonstelling 'Zeg Roodkapje, waar ga je heen?' nog bezoeken tot 20 december, op woensdag en zaterdag:
Woensdag van 12 uur tot 17 uur. Zaterdag van 9 uur en tot 13 uur.
Meer info? Bibliotheek, 054 32 40 04, bibliotheek@ninove.bewww.facebook.com/bibninove .
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2013
Jacky Delcour
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief