Instituut Heilige Harten NINOVE starten project om slachtoffers tyfoon te helpen

C21

Instituut Heilige Harten NINOVE starten project om slachtoffers tyfoon te helpen

Editiepajot_ninove_school_filipijnnen_foto_jacky_delcour
Foto © Jacky Delcour
 

Leerlingen van het Instituut Heilige Harten in Ninove starten samen met leerkracht Tim Van Nieuwenhove een project op om zo geld in te zamelen voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan. Ze verkopen onder meer zelfgebakken koekjes en zingen een cd in.

Het minste wat je van de leerlingen van het vierde jaar Sociaal-Technische Wetenschappen en van het vierde jaar Mode en Creatie van het Instituut Heilige Harten kan zeggen, is dat ze initiatief nemen. Ze zetten een project op poten om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de tyfoon op de Filipijnen. Dat doen ze samen met hun klastitularis Tim Van Nieuwenhove.
Cd en videoclip
‘We hebben snel gereageerd. Het is beter om de koe snel bij de horens te vatten. We zouden niet weten waarop we moeten wachten. We hebben een website opgestart met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen. Met dat geld willen we voedselpakketten kopen voor de slachtoffers van de ramp’, vertellen de leerlingen. ‘We willen het geld inzamelen door koekjes te bakken en die te verkopen tijdens de dinsdagmarkt van komende week. Vanaf 11 uur zullen we deze koekjes te koop aanbieden.
‘Daarnaast willen we ook een cd opnemen en die proberen te verkopen.’ Het liedje en de tekst zijn gecomponeerd en geschreven door de Tim Van Nieuwenhove, die als Cherman eerder ook al een cd uitbracht. ‘Samen met de schoolband zullen we eerstdaags het liedje inzingen en opnemen.’
Het is ook de bedoeling dat we met de leerlingen een videoclip gaan opnemen. Eigenlijk is het onze stille hoop dat onze videoclip ook de deelnemers aan de klimaatconferentie in Warschau bereikt. We zijn er immers allemaal van overtuigd dat er iets aan het klimaat moet gebeuren om rampen als deze te voorkomen. Deze klimaattop duurt nog tot 22 november. Hoe we de deelnemers precies kunnen bereiken, zoeken we nog uit. Ondertussen gaan we er evenwel alles aan doen zoveel mogelijk mensen te bereiken en zoveel mogelijk geld in te zamelen.’
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief