Ronde Tafel NINOVE schenkt Make-A-Wish zevenduizend euro

C21

Ronde Tafel NINOVE schenkt Make-A-Wish zevenduizend euro

Editiepajot_ninove_winnaars_duckrace_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_ninove_winnaars_duckrace_foto_jacky_delcour__4_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_ninove_winnaars_duckrace_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_ninove_winnaars_duckrace_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_ninove_winnaars_duckrace_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 

Op 22 september werd op de Dender in Ninove de eerste Duck Race georganiseerd door service-club de Ronde Tafel Ninove. Het concept was eenvoudig: in de aanloop naar het evenement werden via voorverkooppunten, website en een stand op meerdere evenementen (savooifeesten, Topdag, jaarmarkt,…) krasloten verkocht die, na registratie, gelinkt werden aan een bepaald plastic badeendje.

De Ronde Tafel zou de Ronde Tafel niet zijn mochten ze deze actie niet koppelen aan een goed doel. Voor deze eerste editie werd gekozen voor de organisatie Make-A-Wish, die de laatste hartenwens van levensbedreigende en terminal zieke kindjes in vervulling wil brengen. Zo werden meer dan 4000 eendjes verkocht, waarvan 3200 geregistreerde eendjes uiteindelijk klaar waren voor de race.
Het gebeuren bracht veel volk op de been, die allen getuige waren van de overwinning van Annick Malfroidt van de gelijknamige drankencentrale in Ninove. Zij mag zich de eigenaar noemen van een gloednieuwe Citroën C3, in samenwerking met de Ninoofse Citroëndealer Garage De Geyndt. Op dinsdag 29 oktober werden de sleutels plechtig overgedragen in de showroom van de dealer.
Donderdag 28 november was het de beurt aan Make-A-Wish om de cheque te komen ophalen tijdens een statutaire vergadering van de Ronde Tafel: een bedrag van maar liefst 7000 euro kon worden overgemaakt aan de organisatie, vertegenwoordigd door Marc Peeters, de Oost-Vlaamse verantwoordelijke. Ongetwijfeld kunnen met dit bedrag zeer veel kinderhartjes blij gemaakt worden. De plechtige overhandiging sluit de editie 2013 van de RT Duck Race af. Er werd reeds beslist om ook volgend jaar opnieuw een Duck Race te organiseren op een nader te bepalen datum.
Voor meer inlichtingen over de werking van de Ronde Tafel: www.RT74.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief