NINOVE - Geen extra blauw op straat tijdens de eindejaarsperiode

C21

NINOVE - Geen extra blauw op straat tijdens de eindejaarsperiode

Rudy_corijn_2014_p200
N-VA gemeenteraadslid Rudy Corijn (ep)

Tijdens de gemeenteraad van 28 november, stelde N-VA gemeenteraadslid Rudy Corijn voor om “van 9 december tot Nieuwjaar extra politiepatrouilles te voet in te zetten in de binnenstad. Aangezien het politiekorps onlangs 5 nieuwe krachten mocht verwelkomen, ware het wenselijk geweest deze versterking in te zetten op de plaatsen en de momenten waarop het onveiligheidsgevoel en de risico’s het grootst zijn; m.n. in de binnenstad en dit tussen 16 en 20u, wanneer vele Ninovieters hun kerstinkopen doen bij vallende duisternis”.

Burgemeester Casteur bevestigde dan wel de aanwezigheid van extra ploegen op specifieke dagen en bij bepaalde evenementen (markten, ijspiste, kerstmarkten, …), hij kon echter geen gewag maken van een grotere algemene inspanning op het terrein. Verwijzen naar de extra krachten die ingezet worden bij alcoholcontroles, doet niet terzake en het zal gauwdieven niet afschrikken, integendeel. “Wij betreuren het ten zeerste dat dit voorstel op uitdrukkelijk verzoek van de burgemeester zelf door de meerderheid werd weggestemd” zegt een ontgoochelde Corijn. “Dit is een gemiste kans voor alle betrokkenen, zeker nu we ons aan een verhoging van de criminaliteit mogen verwachten in deze tijden van crisis”.
N-VA zal zich binnen de gemeenteraad blijven roeren daar waar de veiligheid van de Ninovieters op het spel staat. Het voorstel om een Commissie voor Veiligheid en Integratie op te richten, was daar een mooi voorbeeld van.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief