Sportnacht in NINOVE

C21

Sportnacht in NINOVE

Editiepajot_ninove_sportnacht_foto_jacky_delcour
Foto © Jacky Delcour
 

De Ninoofse Stedelijke Sportraad vierde zijn jaarlijkse Sportnacht. Dit is een organisatie van de Ninoofse Sportraad in nauwe samenwerking met de Ninoofse Sportdienst en het Stadsbestuur. Het is de bedoeling diegene die zich hebben verdienstelijk gemaakt voor hun sport eens extra in de bloemetjes te zetten en tevens de Sportlaureaten van het afgelopen jaar bekend te maken.

De voorzitter, dhr. Kris Engels, legde er de nadruk op dat de clubs nog weinig interesse tonen voor dit evenement. Een aantal clubs waren rijkelijk te laat met het indienen van hun kandidaturen, dit is nochtans een kleine moeite.
Er wordt door de leden van het dagelijks bestuur van de Sportraad tijd noch moeite gespaard om dit evenement te organiseren, het is dan ook jammer dat door het laattijdig indienen van de nodige documenten een aantal (jeugdige) sporters hun huldiging mislopen.
Als positieve noot geven we graag mee dat de samenwerking met de nieuwe Schepen ven Sport, dhr. Marc Torrekens en de Sportdienst zeer vlot verloopt, waarvoor onze welgemeende dank.
Er werd recent ook een nieuw dagelijks bestuur van de Sportraad samengesteld, deze telt momenteel 12 leden waaronder 3 vrouwelijke leden. Er zijn echter nog een aantal plaatsen te begeven, afgevaardigden van de clubs kunnen zich dus nog steeds kandidaat stellen.
Wat hebben de afwezigen gemist:
Voorstelling toegetreden clubs 2013
-              Punchy Team vzw: Afg. Mevr. Lieve Leemans en Dhr. Sandu Viziru
-              Skybirds: Afg. Mevr. Sonja Scheerlinck en Dhr. Jean-Claude De Vleeschouwer
-              BC Blackyboys: Afg. Mevr. Linda Geeroms en Dhr. Wilfried Van Waeyenbergh
De interclub viswedstrijd georganiseerd door de stedelijke sportdienst in samenwerking met visclub de Waterduivels was dit jaar aan zijn 25ste editie toe. De individuele winnaar werd Dhr. Johan Marcoen, de titel van clubkampioen werd overduidelijk gewonnen door de Plaatselijke club de Waterduivels.
Traditioneel werden ook de kampioenen in het boogschieten voorgesteld en gehuldigd. Voor 2013 mag Frank Van Impe (Schuttersmaatschappij Concordia) zich Schutterskoning van de stad Ninove noemen.
Onderkoning voor 2013 werd Dirk Van Opdenbosch (Schuttersmaatschappij Sint –Medard.
Kampioenenploeg voor 2013 werd de ploeg van Schuttersmaatschappij Concordia I bestaande uit Johan Van Der Schueren, Jan Van Vaerenbergh, Michel Van Der Schueren en Frank Van Impe.
Kampioen hoge vogels werd André Hemmeryckx van Schuttersmaatschappij Concordia terwijl de titel van kampioen der kleine vogels naar Michel Van Der Schueren (zelfde club) gaat.
Tenslotte mag Dirk Van Opdenbosch van Schuttersmaatschappij Sint-Medard zich verdienstelijkste schutter 2013 noemen.
Beste organisatie 2013
Met deze categorie wil de Sportraad een evenement met grote uitstraling zowel binnen als buiten Ninove en dat wordt georganiseerd door een Ninoofse sportclub in de kijker zetten.
De titel van beste organisatie ging naar De Sint-Kristoffelvrienden met de organisatie van het Belgisch Kampioenschap voor Nieuwelingen te Pollare.
Beste vrijwilliger 2013
Hiermee wil de Sportraad aandacht geven aan personen die geen bestuurslid zijn van een club of geen officiële functie hebben binnen de club.
De titel van beste vrijwilliger ging naar Eric De Bremaecker van KBC De Ster.
Administratief laureaat 2013
Jean-Claude De Vleeschouwer van Rescue Team Ninove werd administratief laureaat. Jean-Claude heeft 20 jaar geleden Rescue Team Ninove opgericht en is al die tijd voorzitter geweest.
Sportlaureaat – ploeg 2013
KVK Ninove: eerste elftal kampioen 2de provinciale B (2012-2013)
Na de dramatische degradatie vorig seizoen gooide men bij KVK Ninove het roer volledig om. Met veel zweet, moeite, doorzettingsvermogen en overredingskracht werd het pad geëffend naar de kampioenentitel. KVK scoorde maar liefst 100 doelpunten en kon een positief saldo voorleggen van + 70 goals.
Sportlaureaat – individueel 2013
In deze categorie werden vier kandidaturen weerhouden:
-              Jana De Quick – Koninklijke Vrije Schutters Geraardsbergen, 2de plaats Belgisch kampioenschap discipline luchtkarabijn Dames 1.
-              Thierry Fonteyne – Belgisch kampioen in de endurance wedstrijd van 40km voor 4-jarige paarden.
-              Bilal Laggoune – Boxing Club Aalst, Belgisch kampioen boksen in het cruisergewicht.
-              Bart Cardoen – Waterduivels, Belgisch kampioen matchvissen.
Na het tellen van de stemmen bleek dat Bilal Laggoune zich Sportlaureaat individueel 2013 mag noemen.
Bilal behaalde zijn Belgische titel voor eigen publiek in Ninove.
Hij werd ook uitgeroepen tot beste opkomend talent van België en kreeg de gouden bokshandschoen uit handen van Jean Claude Van Damme.
De Ninoofse Sportraad bedankt het aanwezige publiek, de plaatselijke politici, de Schepen van sport Dhr. Marc Torrekens, de Sportdienst en de Raad van Wijzen voor hun medewerking. Verder nog hartelijk dank aan juweliers Paul Ninove voor het schenken van de uurwerken voor de individuele laureaten.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 17 dec 2022

archief