NINOVE - Zwerfvuilactie “Let’s do it!”

C21 Css

NINOVE - Zwerfvuilactie “Let’s do it!”

Editiepajot-jacky-delcour-logo-let_s-do-it-04022014
Editiepajot
 
Editiepajot-jacky-delcour-let_s-do-it-04022014
foto © Jacky Delcour
 

Oproep aan verenigingen om mee te helpen bij de realisatie van een netter Ninove op zondag 23 maart 2014. Rondslingerende blikjes, flesjes, kauwgom, sigarettenpeuken, kranten,… Het wordt allemaal door mensen bewust of onbewust weggegooid of achtergelaten op straat of in de berm. Zwerfvuil is niet alleen lelijk, het is ook slecht voor het milieu en gevaarlijk voor spelende kinderen. Daarom doen wij een oproep naar alle verenigingen, ouder- en buurtcomités … om deel te nemen aan de actie “Let’s do it! Belgium”. Het doel is om op zondag 23 maart 2014 alle zwerfvuil langs openbare wegen en voetwegen stevig op te ruimen. Zo geven we samen een duidelijk signaal dat we kiezen voor een netter Ninove.

Hoe zit het praktisch in elkaar? De deelnemers kiezen zelf de straat of de omgeving die ze op zondag 23 maart willen opruimen en laten dit voor 15 maart 2014 weten aan Frederik De Coster van de dienst leefmilieu van de stad Ninove (054 31 32 71 of leefmilieu@ninove.be). Voor alle deelnemers zijn gratis ‘indevuilbak’-vuilzakken, fluo-vestjes, afvalgrijpers en handschoenen voorzien. Het opgeruimde zwerfvuil wordt op de vooraf afgesproken plekken verzameld zodat het kan opgehaald worden door de mensen van “Ninove nette stad”.

Beloning? De stad zorgt achteraf als dank voor zo veel enthousiasme voor een leuke beloning voor de deelnemende verenigingen. Zin gekregen om van Ninove een nettere stad te maken? Schrijf dan snel in bij de dienst leefmilieu!

Meer info? Dienst leefmilieu, 054 31 32 71, leefmilieu@ninove.be en de websites www.letsdoitbelgium.be en www.indevuilbak.be

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 jun 2022

archief