NINOVE - 27ste eetfestijn van de Stedelijke basisschool De Hazelaar

C21 Css

NINOVE - 27ste eetfestijn van de Stedelijke basisschool De Hazelaar

Editiepajot-ingezonden-fotop-ninove-eetfestijn-affiche-18032014
ingezonden foto

De schepen van onderwijs, mevrouw Coppens, heeft ons enkele weken geleden bevestigd dat de tussenkomsten van Stad Ninove voor de Stedelijke basisscholen op verscheidene posten serieus gewijzigd is.

Zo wordt de tussenkomst voor het leerlingenvervoer wel omhoog getrokken, maar de tussenkomsten voor schoolreizen en andere uitstappen worden dan weer gehalveerd.

Omdat dit onverwachts komt en dat de Stedelijke Basisschool “De Hazelaar” (gelegen in Nederhasselt, aan de Geraardsbergsesteenweg 184 te 9400 Ninove.) de school rekening moet houden met de maximum-factuur zag het er op een bepaald ogenblik naar uit dat de voorziene schoolreizen voor dit jaar dienden geschrapt te worden.

Daarom hebben ze met de ouderraad beslist om dit jaar geen grote uitgave te doen zoals de aankoop van extra materiaal maar om de bijdragen dat ze reeds per leerling doen voor schoolreizen te verhogen.

Ze kunnen zich niet voorstellen dat één van de leukste activiteiten tijdens een schooljaar, waar iedereen naar uit kijkt, zou wegvallen of zou vervangen worden door een minder leuk alternatief.

Hiervoor moeten er natuurlijk voldoende centjes binnenkomen en de vernieuwde ouderraad doet dan ook heel wat inspanningen om het komend eetfestijn zo succesvol mogelijk te maken. Zo is er onder andere een vernieuwd menu voor het eetfestijn aan nog steeds democratische prijzen.

Maar dit jaar werd er voor het eerst aan de leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar gevraagd om een affiche te ontwerpen, liefst zo origineel en kleurrijk mogelijk. Er werd zelfs een kleine wedstrijd aan gekoppeld. De 3 deelnemende leerjaren kregen sowieso een waardebon voor extra lesmateriaal, maar er werd ook een winnend ontwerp gekozen door de leden van de ouderraad. Het was een moeilijke keuze, maar uiteindelijk won Elena Van Santen van het vijfde leerjaar (ontwerp zie foto)

Dus nu nog duimen dat er veel volk komt eten zodat de schoolreizen kunnen doorgaan zoals voorzien.

27ste eetfestijn van de Stedelijke basisschool De Hazelaar op zaterdag 30 maart in de voetbalkantine Van VK Nederhasselt aan de Nederhasseltstraat, 172.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mrt 2014
Jacky Delcour
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 jun 2022

archief