NINOVE - Jeugdhuis ‘Het Uur’ organiseert voor het derde jaar op rij zijn eigenste Ronde van Meerbeke

NINOVE - Jeugdhuis ‘Het Uur’ organiseert voor het derde jaar op rij zijn eigenste Ronde van Meerbeke

Editiepajot-jacky-delcour-ronde-van-meerbeke-26032014
foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot-jacky-delcour-ronde-van-meerbeke-affiche-26032014
foto © Jacky Delcour

Jeugdhuis Het Uur organiseert voor het derde jaar op rij zijn eigenste Ronde van Meerbeke. Dit jaar de 42e, gezien het de 42e keer zou geweest zijn dat de Ronde van Vlaanderen in Meerbeke aankwam.  Het concept blijft grotendeels hetzelfde. Een ludieke fietstocht van ongeveer 30 km die de laatste kilometers van het vroegere parcours afhaspelt, inclusief de Muur en Bosberg, met bevoorrading op de vesten, waarna ze zich naar de oude finish begeven. Dit alles begeleid door volgwagens en moto's met alle toeters en bellen. Bij inschrijving krijgt elke deelnemer bonnetjes die zullen kunnen gebruikt worden in de 4 Cafés die rond de kerk liggen, met name het Oud Withuis, Café Onder de Linde, Café Moesj en voor het eerst Jeugdhuis Het Uur.

Gezien ze verwachten dat de persbelangstelling na 3 jaar aankomst in Oudenaarde heel wat minder zal zijn en de herinnering aan de Ronde in Meerbeke langzaam aan het wegdeemsteren is, roepen ze zoveel mogelijk mensen op om naar de oude aankomstplaats af te zakken en in wielertenue mee te fietsen.

Jeugdhuis het Uur zorgt alvast voor de sfeer: naast een groot scherm binnen, zullen er op het kerplein zelf verschillende tv's worden opgesteld om de koers live te kunnen volgen en na de aankomst van de echte Ronde van Vlaanderen is er een optreden op het kerkplein van de groep Mourning Jack. Tijdens de uitzending zelf zullen de mensen van het Eliaro team tvv. de 1000 km van Kom Op tegen kanker hamburgers verkopen en pronostikeren én schenkt Jeugdhuis Het Uur 0.50 cent aan dit goede doel per verkochte consumptie!

Kortom: de Ronde leeft in Meerbeke

Tot zondag 6 april omstreeks 10u30! Inschrijven op voorhand gewenst via koenvdh46@hotmail.com

Kostprijs: 5 euro: 4x drinken + verzekering

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 06 okt 2020
Jacky Delcour | 02 okt 2020
Jacky Delcour | 30 sep 2020
Jacky Delcour | 29 sep 2020

archief