NINOVE - Heilige Harten Secundair toost op ieders gezondheid!

NINOVE - Heilige Harten Secundair toost op ieders gezondheid!

Editiepajot-jacky-delcour-ren-je-gezond-09042014
foto © Jacky Delcour
 

De eerste graad van Heilige Harten Secundair sloot het tweede trimester af in (gezonde) stijl!

Gezond én lekker! De leerlingen van 1 A stonden vrijdag al heel vroeg achter het fornuis. Ze leerden kennismaken met ingrediënten als gember, amandelen en kruidenkaas waarmee ze een gezonde lunch bereidden.  "We moeten jongeren wijzen op het belang van gezonde voeding. Jongeren hebben energie nodig om de schooldagen goed door te komen. We moeten hen leren dat gezond eten ook lekker kan zijn en dat gezonde voeding gepaard gaat met een gezonde ontwikkeling." (Karin Couck, directeur Heilige Harten Secundair) Dat gezondheid en genot hand in hand kunnen gaan, hebben de leerlingen alvast bewezen. De appel-gembersoep en de courgettesoep konden onze smaakpapillen bekoren!

Ren je gezond! Behalve gezonde voeding behoort ook bewegen tot de ingrediënten van een gezonde levensstijl. Via een actief spel leerden de jongeren het belang inzien van voeding en beweging voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Leerkrachten Inge Gijsels en Jim De Coen leidden alles in goede banen.

Obesitas en vooroordelen - Met zijn getuigenis wees meneer Spitaels op de psychologische en de lichamelijke gevolgen van obesitas. Meneer Spitaels bracht een jaar lang door in het zeepreventorium waar hij de gepaste ondersteuning kreeg om zijn gevecht tegen obesitas en de daarmee gepaard gaande vooroordelen de baas te kunnen.

Neen tegen de sigaret! Terwijl de leerlingen van de eerste jaren de gezonde voedingsdriehoek grondig onder de loep namen, lieten de tweedejaars zich verleiden tot niet-roken (met de nadruk op 'niet').

De leerlingen namen actief deel aan talrijke workshops over de gevaren van roken. Onderwerpen als 'roken en zwangerschap' en 'roken en longkanker' deden sommigen huiveren. Maar goed ook!

In de namiddag stond de film 'Afblijven' van Carry Slee op het programma. Het verhaal gaat over een meisje dat met drugs in aanraking komt. "Al op een jonge leeftijd worden jongeren geconfronteerd met verslavende middelen. Het is belangrijk om daar als ouder en als school op in te spelen. Jongeren zijn beïnvloedbaar. Het is aan ons om hen te waarschuwen voor de gevaren die roken, alcohol en drugs met zich meebrengen. De jongeren erop wijzen dat 'Neen!' zeggen stoerder is dan toegeven, is belangrijk." (Daphne Van Berlamont, adjunct-directeur Heilige Harten Secundair)

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 06 okt 2020
Jacky Delcour | 02 okt 2020

archief