NINOVE – Dennis Allegaert met ‘Plankenkoortsconcert’

C21

NINOVE – Dennis Allegaert met ‘Plankenkoortsconcert’

Editiepajot-ingezonden-denis-allegaert-21042014
ingezonden
 

Op zondag 11 mei, om 11 uur ’s ochtends geeft Dennis een accordeonrecital in CC De Plomblom in Ninove. Als opstap naar het professionele leven organiseert CC De Plomblom ‘Plankenkoortsconcerten’ voor ex-leerlingen van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans te Ninove die hun studies in hoger muziekonderwijs voortzetten. Voor Dennis betekent dat klassiek accordeon in het conservatorium van Gent.

Het “klassiek accordeon” is een redelijk ongekend gegeven. Accordeon wordt meestal geassocieerd met kermismuziek en geschikte achtergrond voor feestgelegenheden. Het heeft er nu eenmaal alle capaciteiten ervoor en manifesteert zich als een klein en draagbaar dansorkestje. Relatief recent (begin vorige eeuw), begon er een opmars uit Rusland om ook “serieuze” muziek te spelen op het accordeon. Dit resulteerde in een revolutie in de mechanische bouw  en de originele muziek voor het instrument, dat op de dag van vandaag nog steeds volop in ontwikkeling is. Op het programma zult u werken horen van componisten die bijgedragen hebben aan het klassiek accordeonrepertoire, maar ook transcripties van o.a. Johann Sebastian Bach en Sergej Prokofiev.

Dennis Allegaert (° 03-11-1991), gaf al vroeg blijk van muzikale talenten. In de stedelijke academie voor muziek, woord en dans Ninove studeerde hij 9 jaar saxofoon bij Eric De Vis, 6 jaar accordeon bij An Raskin en anderhalf jaar piano bij Marc Gerain. In 2009 behaalde hij het middelbare diploma voor ASO in het Sint-Aloysiuscollege te Ninove in de richting Wetenschappen-Wiskunde, maar hij besloot zijn hogere studies te vervolgen aan het muziekconservatorium van Gent, bij accordeonvirtuoos Philippe Thuriot.

Tickets: € 5,00

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2014
Jacky Delcour
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief