NINOVE - Ronde van Schoonderhage op Hemelvaartdag

C21

NINOVE - Ronde van Schoonderhage op Hemelvaartdag

Editiepajot-ingezonde-sportief-event-tvv--vzw-schoonderhage-26042014
ingezonden

Een recreatieve en sportieve fietshappening in constructieve samenwerking tussen het ‘Ninove Cycling Team’, de ‘Winnikse Bikers’ en de vzw Zwarte Flesch.

Het Ninove Cycling Team en de Winnikse Bikers... de gedeelde passie voor de fiets, sportief amusement, vriendschap, de drang om de heuvels van de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland te“temmen” een drankje, een hapje, een babbel…het cement waardoor een aantal sportievelingen uit het Ninoofse zich verenigd weten in het Ninove Cycling Team en de Winnikse Bikers. Bezielers van deze jonge wielerclubs zijn Danny van den Hel en Tony de Leeuw voor het Ninove Cycling Team en Ronny de Brabanter en Marc Boey voor deWinnikse Bikers. Hun sportieve aspiraties enerzijds en hun sociale ingesteldheid anderzijds

hebben zij vanaf 2013 gebundeld in de “Ronde van Schoonderhage”. De Zwarte Flesch is een aan Schoonderhage gelinkte vereniging die via de organisatie van benefietactiviteiten een financiële ondersteuning wil geven aan VZW  Schoonderhage. Het pannenkoekenweekend, de kunsttentoonstelling, de wenskaartenactie, de kerstmarkt, de barbecue… zijn jaarlijks terugkerende evenementen. Sinds een aantal jaren ook de Ronde van Schoonderhage.

De Ronde van Schoonderhage wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd en heeft de ambitie om de landelijke schoonheid van onze directe omgeving op een sportieve manier te laten ((her)ontdekken. Zwaartepunt van de organisatie ligt te Pollare, waar aan de Zwarte Flesch honderden wielerminnende enthousiastelingen worden verwacht.

Op het programma donderdag 29 mei 2014

- Geoefende sportievelingen en wielertoeristen kunnen vanaf 7.30 uur terecht in Pollare waar een uitgestippeld traject van 60 of 85 kilometer hen op een veilige manier langs de mooiste vergezichten van het Geraardsbergse heuvellandschap en het taalgrensgebied brengt.

- Mountainbikers kunnen hun hart ophalen in een tocht van 30 of 50 kilometer langs de mooiste plekjes van Pollare, Outer, en Sint-Antelinks. Vertrek vanaf 7.30 uur in Pollare.

- FAMILIE: FIETSTOCHT & WANDELING - Fietstocht: 25km - Wandeling: 9km - Vrije start tussen 13u00 en 15u00 - Voor mensen die het wat rustiger aan willen doen.

Telkens vertrek aan De Zwarte Flesch - Schuitstraat 16 - Pollare - Ninove

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2014
Jacky Delcour
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief