NINOVE - Een geïntegreerde proef die jong en oud verbindt

C21

NINOVE - Een geïntegreerde proef die jong en oud verbindt

Editiepajot-jacky-delcour-zorgkunde-van-go-04052014
foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot-jacky-delcour-zorgkunde-van-go1-04052014
foto © Jacky Delcour
Editiepajot-jacky-delcour-zorgkunde-van-go2-04052014
foto © Jacky Delcour
Editiepajot-jacky-delcour-zorgkunde-van-go3-04052014
foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot-jacky-delcour-zorgkunde-van-go4-04052014
foto © Jacky Delcour
Editiepajot-jacky-delcour-zorgkunde-van-go5-04052014
foto © Jacky Delcour
 

Onderwijs omvat van alles. De leerlingen van het 7de Zorgkunde leren er niet alleen een berg kennis, maar vooral ook mens worden. En dat betekent ook betrokken zijn met de oudere generatie.

Elkaar echt in de ogen kijken en ontmoeten over leeftijdsgrenzen heen, was in elk geval deels de bedoeling van de geïntegreerde proef voor meisjes van het zevende jaar Zorgkunde van GO Koninklijk Atheneum Ninove.

Op 29 april 2014 gingen de laatstejaars Zorgkunde van de school naar woonzorgcentrum Domein Castelmolen in Meerbeke – Ninove.  Daar zorgden ze voor een animatienamiddag voor de senioren. Als thema hadden de leerlingen gekozen voor ‘een schlagerfestival’, voor en mèt senioren.

Gedurende de loop van het schooljaar waren de leerlingen druk bezig geweest met de organisatie, waar heel wat komt bij kijken. Maar deze enthousiaste klas liet zich niet van de wijs brengen en hebben getoond dat ze kunnen samenwerken en veel bereiken als ze er samen hun schouders onder zetten.

Voor Mevr. De Geest (gedelegeerd bestuurder) en haar team was het fijn dat de senioren, waar zij dag en nacht voor zorgen, zichtbaar aan het genieten waren. Met verbazing zagen ze dat in het WZC verborgen ‘vedetten’ verblijven, die ons met hun zang- en danstalent samen met de laatstejaars hebben verwonderd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief