NINOVE - Middenschool van het Koninklijk Atheneum blijft Femke steunen

C21

NINOVE - Middenschool van het Koninklijk Atheneum blijft Femke steunen

Editiepajot-jacky-delcour-femke-ninove-08052014
foto © Jacky Delcour
 

De klasgenoten van Femke Vanderspeeten hebben een cheque van 1.500 euro overhandigd aan Femke en haar ouders. De leerlingen van de Middenschool van het Koninklijk Atheneum en hun klastitularis, Amélie De Jonge, zamelden de voorbije weken geld in om de ziekenhuiskosten van Femke, die aan leukemie lijdt, te helpen bekostigen. Intussen wordt samen met het KA ook een pannenkoekenslag georganiseerd.

“Femke woont bij haar moeder in Roosdaal en volgt les aan de Middenschool in Ninove. Het zal echter nog een hele tijd duren vooraleer ze terug naar school kan gaan. "Iedereen op school was er erg door aangedaan toen we hen vertelden dat Femke leukemie heeft", vertelt moeder Nancy. "We kregen de diagnose op 17 december. Ik was met Femke bij de dokter gegaan omdat ze pijn had in haar onderarmen. Ik heb toen gevraagd om tegelijk bloed af te nemen, omdat ze de laatste tijd nogal stilletjes was en ook op school hadden ze al gemerkt dat ze er moe uitzag."

"De dokter dacht eerst aan een ijzer- of vitaminetekort, maar uit de resultaten van het bloedonderzoek bleek dat er iets niet klopte. Toen al kregen we te horen dat onze dochter mogelijk leukemie had. Op zo'n moment sta je echt aan de grond genageld. Femke's vader en ikzelf waren niet meer in staat om zelf met de wagen te rijden. We wisten niet wat er ons - en vooral Femke - te wachten stond. In het ziekenhuis werd de diagnose bevestigd. 'Hoe kan dat nu?', was een vraag die constant door ons hoofd spookte. Leukemie of kanker zit helemaal niet in de familie en Femke is nooit echt ziek geweest. En waarom krijgt een kind van 12 zo'n ziekte en niet wij?"

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief