Eerste aperitiefconcert Curieus NINOVE met de PDM Bigband

C21

Eerste aperitiefconcert Curieus NINOVE met de PDM Bigband

Bigband

In navolging van de legendarische aperitiefconcerten met de Ninoofs-Dendermondse Hot Paddlewheel Jazzband richt Curieus Ninove haar 1ste aperitiefconcert in met de PDM Bigband o.l.v.Filip Demeyer in op Zondag 15 juni 2014 om 11u in zaal De Roos .

Filip is saxofonist bij de Koninklijke muziekkapel van de Gidsen en leraar jazz aan de kunstacademie van Geraardsberegen. Daarnaast is hij een zeer gewaardeerd freelance jazzsaxofonist.
Deze Bigband verzorgde reeds meerdere malen een programma waarin de gouden jaren van de bigbandmuziek werden opgeroepen. Swingtime Music van Glenn Miller, Count Basie en Duke Ellington brengt het publiek helemaal terug in de sfeer van de jaren dertig, veertig en vijftig. De band blinkt uit in gedisciplineerd samenspel, met daarboven inventieve solisten. Er is een zeer volle (plenty) orkestkleur met, zoals dat hoort voor een bigband, een enorme dynamiek. Dit orkest heeft al heel wat optredens in binnen- en buitenland achter de rug en traden op met heel wat bekende namen uit de Belgische Jazz zoals Rony Verbiest en Toots Thielemans om de bekendste te noemen. Wim Schoup, de Ninoofse trombonist maakt al een tijdje deel uit van deze band.
Een bigband bestaat niet zonder zanger of zangeres. Op ons aperitiefconcert worden ze bijgestaan door Marjolein Cneut en Pascal Maertens. Marjolein is een professionele jazz-zangeres die in 1999 afstudeerde aan het Gentse conservatorium. Zij groeide vooral uit tot een doorvoeld uitvoerder van bluesy ballads en is gekend als backing vocaliste op de Night of the Proms concerten. Pascal, een doorwinterde bigband crooner brengt voor de liefhebbers een ode aan Frank Sinatra.
De band zal geïntroduceerd worden door Eric De Troyer, voormalig programmator van de beroemde Ninoofse Jazzkroegentocht. Een niet te missen aperitiefconcert dus !!!
kaarten of reservaties : Erwin Schoup : 0479/681566 // Wim Schoup : 0475/580919 of ter plaatse aan de kassa of bij de leden van Curieus Ninove
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 14 nov 2022
Marc Colpaert | 12 nov 2022

archief