NINOVE - Deszk (Hongarije) wint prijs Toerisme 2014

C21

NINOVE - Deszk (Hongarije) wint prijs Toerisme 2014

Untitled
Ingezonden foto
 

De Prijs Toerisme bekroont elk jaar een initiatief dat bijdraagt tot de uitstraling van Ninove. Dit jaar waren er niet minder dan 7 kandidaturen ingediend. De genomineerden waren de Hongaarse gemeente Deszk waarmee de stad Ninove sinds 2003 contacten heeft en waartussen heel wat uitwisselingen plaatsvonden van allerlei aard in de loop van 10 jaar: Archief Appelterre voor het delen van een heel uitgebreid archief van foto's en oude documenten over Appelterre op facebook en voor zijn binnen- en buitenlandse tentoonstellingen over de tabakscultuur van Appelterre, de Karnavalraad Ninove voor hun jarenlange medewerking aan de organisatie van Karnaval Ninof en allerhande carnavalevenementen, Ninofmedia voor de verslaggeving over Ninove en de aankondiging van allerlei evenementen op facebook, de Ronde Tafel Ninove voor de realisatie van de Ronde Tafel Duck Race waarvan de opbrengst aan een goed doel wordt geschonken, Sigmond Ghijssels die als vaandeldrager, Ninove in de belangstelling brengt op herdenkingen van beide wereldoorlogen en het barbecueteam Wettels on Fire dat een prachtig resultaat behaalde op het Belgisch Barbecuekampioenschap in Oostende.

Het was dus verre van eenvoudig om een keuze te maken gezien het grote aantal sterke kandidaturen. De uitslag van de geheime stemming was een nek-aan-nekrace tussen verschillende kandidaten maar uiteindelijk ging de Prijs Toerisme 2014 naar de gemeente Deszk voor de jarenlange, zeer aangename samenwerking.
De oorkonde en de prijs van 500 euro werden door burgemeester Casteur overhandigt aan Laszlo Kiraly, burgemeester van deze Hongaarse gemeente die in gezelschap van een vrouwelijke schepen van zijn dorp deze prijs persoonlijk kwam in ontvangst nemen. Onder het mom van "regelingen treffen voor de komst van verschillende Ninovieters in Deszk in september" was deze burgervader naar onze Wettelstad gelokt. Groot was dan ook zijn verbazing dat hij hier meteen in de prijzen viel.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 14 nov 2022
Marc Colpaert | 12 nov 2022

archief