NINOVE - De schatten van de vlieg in de bib.

C21

NINOVE - De schatten van de vlieg in de bib.

Vlieg_zomer2014_beeld_600px_72dpi_tekst

Ook deze zomer kan je in de bib speuren naar de schatten van Vlieg. In heel Vlaanderen zijn er tijdens de zomermaanden immers schatkisten verstopt. Wie deelneemt en de schat vindt, maakt kans op leuke prijzen. Doel van de schattenjacht: meer kinderen meer goesting geven in cultuur.

Het thema van de zomeractie 2014 is ruimtebeleving. We laten de deelnemers stilstaan bij de omgeving. Wat is het effect van het bibgebouw op kinderen? Willen ze er langer blijven? Krijgen ze er kippenvel van? Wat vinden ze er lelijk of mooi? Voelen ze zich er thuis?
De bib kan zich perfect vinden in dit thema, want deze zomer ‘woont’ de bib precies 20 jaar op de huidige locatie (Graanmarkt 12). We dagen kinderen uit op een andere manier naar het gebouw te kijken: wat is hun lievelingsplek in de bib? Wisten ze dat het gebouw vroeger een lampenfabriek was? Wat zouden ze veranderen als zij de architect waren?
Elke deelnemer die de schat vindt, krijgt zijn eigen ontwerpkit om er een droomplek mee te bouwen. Dit plekje kunnen ze voor 1 september naar het zomerse hoofdkwartier van Vlieg, de Sint-Romboutstoren in Mechelen, brengen of uploaden op UiTmetVlieg.be. Een jury kiest de leukste plek eruit. Een architect bouwt de droomplek van de winnaar en wel zo groot dat hij of zij er zelf in past. Naast deze prijs schenkt de stad tickets voor Supervlieg, later dit jaar.
De zoektocht is namelijk de aanloop naar het Supervliegfestival, dat zal doorgaan op 5 oktober dit jaar. Supervlieg is een cultureel festival voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Het festival wordt georganiseerd door de bib en cultuurcentrum De Plomblom.
Kom dus mee zoeken naar de schat van Vlieg in de bib, beleef er de ruimte en maak kans op leuke prijzen!
De zoektocht loopt van 1 juli t.e.m. 30 augustus en is voor deelnemers van 4 tot 12 jaar en hun ouders, grootouders, broers, zussen, vriendjes, buurjongens- en meisjes , tijdens de openingsuren van de bib.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 14 nov 2022
Marc Colpaert | 12 nov 2022

archief