Vlaamse Feestweek in NINOVE van 7 tot 11 juli - Met de Valse Teefjes naar Bar Sanseveria

C21

Vlaamse Feestweek in NINOVE van 7 tot 11 juli - Met de Valse Teefjes naar Bar Sanseveria

Jg
Ingezonden foto
 

Met een meezingconcert in het stadspark en een 11 juliviering op de Graanmarkt zorgt het stadsbestuur van Ninove voor een Vlaamse Feestweek in twee afleveringen.

De Vlaamse Feestweek slaat op maandag 7 juli haar tenten op in het stadspark voor het eerste van vier Parkconcerten. Samen met de mensen van vzw Maspoe zorgen we vanaf 18 uur voor een avond vol muziek. Topper in het kader van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap wordt Bar Sanseveria.

'Charmante’ klassiekers
Bar Sanseveria serveert klassiekers uit het Nederlandstalige charmerepertoire. De smartlap is de grote liefde van Maurice Cassiers en Martine De Kok. Zeil je voor het eerst’ zingen ze met respect, ‘Geen wonder dat ik ween’ met gevoel voor humor. In ‘Bar Sanseveria’ is het lekker plakken, gezellig luisteren, heerlijk swingen en ongegeneerd meezingen. ‘Ik mis je elke dag een beetje meer’: meer is maandag 7 juli niet nodig om een Vlaams feestje te bouwen.
De deuren van ‘Bar Sanseveria’ gaan open om 20 uur, maar de eerste avond van de Parkconcerten begint al om 18 uur. Funny Key (de muziekband van Schoonderhage) en rockcoverband Radio Belgique (what’s in a name in het kader van een 11 juliviering!) verzorgen het voorprogramma. Om 22 uur voert Smooth Flavour het stadspark naar de ‘Real Disco Experience’.
Valse Teefjes met ballen
Op donderdag 10 juli combineren we straattheater en muziek tot een totaalprogramma op de Graanmarkt / Twijnsterplein, ditmaal in samenwerking met vzw NEP.
Compagnie Balltazar vertelt de geschiedenis van de Roma in 35 minuten. Hans Vanwynsberghe verweeft fragmenten uit het levensverhaal van Balltazar en Paco tot een humoristische voorstelling met WC-ontstoppers, slappe koorden, ladders en ballen in alle kleuren en diameters. De livemuziek van ‘vuile contrabassist’ Jef Scheepers stuwt het verhaal naar een reeks circustechnische hoogstandjes.
Compagnie Balltazar speelt ‘De ballen van Balltazar’ twee keer: om 19 uur en om 21 uur. Tussendoor (19.45 uur) brengen de Valse Teefjes, een twintigtal kleurrijke madammen met veel noten op hun zang, bekende songs in een verrassend dialectkleedje. Pop en rock, schlager en opera, soul en jazz, strijdlied en aria: van het Gents via het Aalsters over het Brussels zingen zij zich een weg naar het Oostends en het Kempisch tot bij het Zeveneeks. Musicerende Teefjes zorgen met accordeon, tuba, viool en gitaar voor een charmante, meeslepende en ondeugende show. ‘Konteverkiert!’ is een eigenzinnig programma van een meerstemmig koor met een theatrale flair.
Om 21.45 uur sluit Green Rhino de avond af met rockcovers.
 Praktisch
* Bar Sanseveria: maandag 7 juli vanaf 18 uur in het stadspark
* Cie Balltazar / De Valse Teefjes: donderdag 10 juli vanaf 19 uur op de Graanmarkt / Twijnsterplein
* gratis

 

 

 
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 14 nov 2022
Marc Colpaert | 12 nov 2022

archief