NINOVE - De Donderdagen brengen proloog bij het Na-Tourcriterium

C21

NINOVE - De Donderdagen brengen proloog bij het Na-Tourcriterium

Editiepajot-logo-ninove
EP

Ninove is dezer dagen helemaal in de ban van de koers. Vorige week triomfeerde Tom Van Asbroeck in de 72ste Grote Prijs ‘Boerken’ Beeckman, volgende zondag staan de Tourvedetten aan de startlijn van het Na-TourCriterium. Maar voor de strafste wielerstoten zorgen De Donderdagen…

Het wekelijkse straat- en circustheaterfestival brengt op 31 juli een ode aan de Echte Koers en de Waarlijk Straffe Coureurs. Helemaal in de stijl van een rittenkoers presenteren drie Vlaamse gezelschappen zomaar eventjes zeven ritten in lijn. Voorstellingen met het veloke in een hoofdrol. Stuntwerk waarvan Tom Boonen het in de broek doet. Met coureurs die rapper een berg oprijden dan Vincenzo Nibali.

De proloog van Fietswolven - ‘Fietswolven’ Koen De Baets en Tom Oosterlinck maken reeds 15 jaar figurentheater ‘op straat’. In hun voorstelling ‘Meneer Fiets’ laten ze geen onderdeel onbenut van een vreemd beladen fiets. Het vioolcollectief De Ontsnapte Moeders vergezelt hun woordeloze “knipoog naar de tragiek van een onbereikbare liefde en de meer doortastende rivaal” met folk, klezmer en  wereldmuziek. Net wat nodig is om ‘Meneer Fiets’ de juiste vrolijkheid of tristesse te geven. Deze voorstelling speelt om 18.45 uur en 20.30 uur op de Graanmarkt.

De bergprijs van Zinderling - Het olijke trio van Cie Zinderling tekent voor wat wellicht de meest interactieve voorstelling van deze zomer tekenen. Ze bouwen het buitentheater van CC De Plomblom (de roots van De Donderdagen) om tot een ouderwetse velodroom waarin de vedetten Gérard Genard en Silvio Benotto de ronde van hun leven zullen rijden. Maar zijn de twee er wel klaar voor? En hoe overleeft hun ploegleider, mental coach, hoofdsponsor én catering manager Ludo Balcaen de ‘Hel van het Noorden’? De supporters gaan voluit voor de overwinning in dit “straatspektakel ter ophemeling van het Belgische wielrennen”! Zinderling rijdt twee ritten in hun ‘Velodroom’: om 20.00 uur en om 21.15 uur.

De klassieker van Cabaret Bicyclet - Het gezelschap Cabaret Bicyclet serveert tussendoor half theater en half muziek. De wielerploeg Cabaret Bicyclet houdt halt voor een laatste training en transformeert de volgwagen in een levensecht cabaret dat swingt en danst. Met Giuseppe Cabaretti (Jef Scheepers): pelotontrekker eerste klas. Julietta Cabaretti (Tine Vandenbussche): alleen van haar wil de winnaar de bloemen. Luisa Cabaretti (Maira De Oliveira Aggio): loeihard op de massagetafel. Raffaele Cabaretti (Brecht Devloo): alle gekheid op een velo. Tex (Nik Phelps): rots in de branding van een stuurloos schip als de familie Cabaretti! Cabaret bicyclet zet de Graanmarkt op stelten om 19.15 uur, 20.15 uur en 21.15 uur.

Praktisch

* ‘Meneer Fiets’ van Fietswolven + ‘Velodroom’ van Zinderling + Cabaret Bicyclet

* 31 juli vanaf 18.45 uur, Graanmarkt, Ninove

* Elke voorstelling speelt minstens twee keer:

  • 18.45 uur: Fietswolven (1)
  • 19.15 uur: Cabaret Bicyclet (1)
  • 20.00 uur: Zinderling (1)
  • 20.15 uur: Cabaret Bicyclet (2)
  • 20.30 uur: Fietswolven (2)
  • 21.15 uur: Zinderling (2)
  • 21.15 uur: Cabaret Bicyclet (3)

Alle voorstellingen zijn GRATIS!

Bekijk voorproefjes op www.fietswolven.be, www.velodroom.eu en www.cabaretbicyclet.be

Info: dienst cultuur, 054 31 32 87, cultuur@ninove.be.

Fietswolven: 18.45u + 20.30u

Zinderling: 20.00u + 21.15u (buitentheater CC De Plombom)

Cabaret Bicyclet: 19.15u + 20.15u + 21.15u

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2014
Jacky Delcour
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 nov 2023
Marc Colpaert | 25 nov 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 nov 2023

archief