NINOVE - KRASJ presenteert 27 actuele kunstenaars op 7 locaties

C21 Css

NINOVE - KRASJ presenteert 27 actuele kunstenaars op 7 locaties

Loft
KRASJ 2012, Loft 13 (© Koenraad De Smet)
 

 KRASJ dompelt Ninove voor een tweede maal onder in actuele kunst. Van 6 september tot en met 5 oktober doen verschillende locaties in de binnenstad dienst als tentoonstellingsruimten voor kunstenaars uit binnen- en buitenland.

In september 2012 zette KRASJ Ninove op de kaart van de actuele kunsten. Curator Koen De Decker, een hedendaags kunstenaar afkomstig uit Ninove, tekende voor een verrassend kunstenparkoers langs diverse locaties in het centrum van de stad. De tweede editie van KRASJ wordt gecureerd door Ilse Roosens, een kunsthistorica afkomstig uit Ninove. “Omdat Ninove geconfronteerd wordt met een uittocht van kunstenaars in de richting van de grote metropolen, staat KRASJ 2014 in het teken van ‘reizen’. Vele kunstenaars verhuizen in de zoektocht naar meer mogelijkheden, inspiratie, rust,… om uiteindelijk soms een nomadisch bestaan te leiden. Anderen reizen dan weer ‘mentaal’ en brengen zichzelf op een bijna spirituele manier in andere oorden. Het resultaat daarvan kan heel fantasierijk zijn, compleet onwezenlijk of net heel concreet, als gevolg van een (on)zorgvuldige analyse van de wereld.”
Via het leven en het werk van de geselecteerde kunstenaars brengt KRASJ zowel fysieke als mentale reizen in beeld. Naast de presentatie van bestaande kunstwerken, zullen een aantal van de kunstenaars ook nieuw werk tonen, geïnspireerd op de stedelijke context van Ninove.
27 kunstenaars nemen deel aan KRASJ 2014: Alicia Framis (°SP), Ante Timmermans (°BE), Ayako Yoshimura (°US), Bart Maris (°BE), Bas Jan Ader (°NL), Cannelle Tanc (°FR), Carl De Keyzer (°BE), Carlos Caballero (°CU), Christof Mascher (°DE), Claude Dendauw (°BE), Emmanuel Mottu (°CH), Johan De Wilde (°BE), Jonathan Paepens (°BE), Kristof Van Gestel (°BE), Liesbeth Marit (°BE), Maen Florin (°BE), Mark Dion (°US), Moshekwa Langa (°ZA), Pascale Marthine Tayou (°CM), Patrick Van Caeckenbergh (°BE), Paul D’Haese (°BE), Paul Klee (°CH), Philippe Vandenberg (°BE), Sarah & Charles (°BE), Tadashi Kawamata (°JP), William Phlips (°BE) en Yasmine Ltaief (°BE).
 
KRASJ loopt van 6 september tot en met 5 oktober. Het parcours is elke zaterdag en zondag te bezoeken van 13 uur tot 19 uur. De locaties zijn het oud stadhuis, de Hospitaalkerk, de Kaaischool, ‘Loods Vestbarm’, het oud postgebouw, de Koepoort en het stadspark. Centraal infopunt is het oud stadhuis, Oudstrijdersplein 6. De opening gaat door op 6 september vanaf 16.00u. Het wandelplan en de catalogus zijn beschikbaar bij de dienst cultuur, Oudstrijdersplein 6, 9400 Ninove.
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 aug 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief