Vlaamse Filmkens in NINOVE

C21 Css

Vlaamse Filmkens in NINOVE

Logo_20stad_20ninove

Voor de liefhebbers van pleinspektakels bouwt de stad Ninove vijf keer een openluchtcinema, telkens op een bijzondere plek in een deelgemeente. er werd gekozen voor vijf Vlaamse films. Ze spelen zowel bioscoophits om eens in een ander kader te beleven als te weinig gekende filmparels om op een bijzondere locatie te ontdekken. Met deze filmvoorstellingen in openlucht brengt de stad Ninove ‘Dynamiet in de dorpen’.

De Puitenrijders van Voorde geven op vrijdag 22 augustus de aftrap met een van de grote publiekslokkers in de cinemazalen van het vorige eindejaar. Om de twee dagen slaat het openlichtfilmcircus zijn tenten elders op. We eindigen op zaterdag 30 augustus in de kleinste deelgemeente met een absurde, magisch-realistische film. 
Alle films beginnen om 21 uur. Op elke locatie zorgt een dorpscomité of een plaatselijke medeorganisator voor drank, hapjes en animatie.
Vrijdag 22 augustus –“‘FC De Kampioenen” in Voorde
‘FC De Kampioenen / Kampioen zijn blijft plezant’ is een humoristische avonturenfilm (2013) van regisseur Eric Wirix met alle hoofdfiguren uit het 21ste en laatste seizoen van de televisiereeks. Balthazar Boma nodigt de hele ploeg van FC De Kampioenen uit op een wijnkasteel in de Provence. Het wordt een bewogen busrit met Fernand Costermans als reisleider. En wat Xavier en zijn kameraden niet weten: Boma wil stoppen met de ploeg...
Kermiscomité De Puitenrijders opent de openluchtbioscoop op het kermisterrein in de Ophemstraat van Voorde om 20 uur. Bij regenweer gaat de voorstelling door in de kermistent.   
Zondag 24 augustus – “Marina” in Pollare
‘Marina’ is de geromantiseerde biopic (2013) over de jeugdjaren van Rocco Granata. Regisseur Stijn Coninx vertelt het verhaal van de wereldhit ‘Marina’ met een knipoog naar Vlaanderen en zijn (multiculturele) gevoeligheden. Met Matteo Simoni en Evelien Bosmans.
De plaatselijke organisatoren Anneleen, Elke, Jolien, Katia, Kristin, Sarah, Veronika & Schoonderhage / De Zwarte Flesch serveren vanaf 19 uur ‘aperitivo’ met Italiaanse drank en hapjes op de gelegenheidslocatie aan de oevers van de Dender in de Schuitstraat van Pollare. Bij regenweer gaat de film door in het buurthuis van Pollare.
Dinsdag 26 augustus – “Het vijfde seizoen” in Denderwindeke
‘Het vijfde seizoen’ is een ‘ecologische parabel’ van Peter Brosens en Jessica Woodworth (2013). Wat gebeurt er als de lente uitblijft in een klein dorp in de Ardennen, de koeien geen melk meer geven en de volwassenen op zoek gaan naar een zondebok? Met Sam Louwyck en Aurélia Poirier. De plaatselijke organisatoren Gezinsbond, Wenteka & Chiro Windekind bouwen het filmterrein op het speelterrein ‘Wenteka’ aan de Bokkendries in Denderwindeke. De deuren openen om 20 uur. Bij regenweer verhuist de voorstelling naar de parochiezaal.
Donderdag 28 augustus – “Offline” in Nederhasselt
‘Offline’ is een tragikomedie van Peter Monsaert (2012). Ex-gevangene Rudy Vandekerckhove wil opnieuw aan de slag als reparateur van wasmachines en hoopt op een verzoening met het gezin dat hij achterliet. Met Wim Willaert en Anemone Valcke.
De plaats van afspraak is gemeenteschool ‘De Hazelaar’, Aalstersesteenweg in Nederhasselt. De plaatselijke Gezinsbond ontvangt alle filmliefhebbers vanaf 20 uur.
Zaterdag 30 augustus – “Het varken van Madonna” in Lieferinge
‘Het varken van Madonna’ is een even charmante als absurde magisch-realistische fabel (2011) van Frank Van Passel. Een onooglijk gehucht in de Westhoek is het decor van een dorpsstrijd rond een geheimzinnig Mariabeeld, met de mooie dorpslerares Maria, de handelsreiziger Tony en de geesten van een overleden soldaat. Met Kevin Janssens en Wine Dierickx.
Leadercomité Lieferinge begint er al aan om 18 uur. Na de officiële opening van buurtcafé 'De Kassei' en een optreden van De Kasseiderockers start de filmvoorstelling om 21 uur op het Dorpsplein van Lieferinge. Bij regenweer gaat alles door in het buurthuis.
Praktisch
  • vrijdag 22 augustus - Kermisterrein, Ophemstraat Voorde: FC De Kampioenen
  • zondag 24 augustus - De Zwarte Flesch, Schuitstraat Pollare: Marina
  • dinsdag 26 augustus - Speelterrein Wenteka, Bokkendries Denderwindeke: Het vijfde seizoen
  • donderdag 28 augustus – Gemeenteschool De Hazelaar, Aalstersesteenweg Nederhasselt: Offline
  • zaterdag 30 augustus - Dorpsplein, Lieferinge: Het varken van Madonna
Alle filmvoorstellingen beginnen om 21 uur en zijn gratis.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 aug 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief