NINOVE - Weekend- en nachtprestaties door weer en wind in barre weersomstandigheden voor 2€ per uur.

C21

NINOVE - Weekend- en nachtprestaties door weer en wind in barre weersomstandigheden voor 2€ per uur.

Drap_vsoa_0

‘Waar de logica eindigt, begint het personeelsbeleid bij het stadsbestuur Ninove’  stelt Serge MeeuwsNationaal Voorzitter VSOA-lrb.

Het bestuur voert een personeelsbeleid waar geprivilegieerden meer krijgen dan wettelijk is toegelaten ten koste van andere personeelsleden die in hun rechten worden geschaad voor effectief geleverde prestaties, zonder correcte bezoldiging .
Hierdoor pleegt het college van Ninove een inbreuk op zijn eigen RPR (Rechtspositieregeling bijgenaamd Statuut) die door de gemeenteraad werd goedgekeurd. Alsook is dit een schending van het gelijkheidsbeginsel.
Het Ninoofse AGBn (Autonoom Gemeentebedrijf Ninove) werd op 1 januari 2014 opgedoekt. Inmiddels werd het personeel overgedragen van de AGBn naar de stad om verder tewerkgesteld te worden door de stad. Maar alles m.b.t. deze overdracht werd niet geregeld door het college. Ook de wantoestanden van het toenmalige AGBn blijven bestaan .
De laagste niveaus worden onrecht aangedaan daar die mensen, die de wachtdiensten verzekerden van vrijdag tot vrijdag , dienden te werken (‘s nachts en weekend) in barre weersomstandigheden aan   2€ per uur . Werken voor een hongerloon gebeurt kennelijk nog in Vlaanderen.
Serge Meeuws schets de situatie in het kort:
“Tijdens de winterperiodes is er een wachtploeg voorzien mochten er problemen zijn met wateroverlast, sneeuw of ijzel. Om beschikbaar te zijn ’s nachts en tijdens het weekend, krijgt het personeel een wachtvergoeding. Dit is voorzien in hun statuut.   Deze bedraagt iets meer dan 2€ per uur dat ze beschikbaar zijn. Eens het personeelslid wordt opgeroepen voor een interventie, moet gewoon hun normale loon beginnen lopen. Maar daar had AGBn anders over beslist. De politiek verantwoordelijken, zowel deze van het vroegere AGBn als het college van vandaag, hebben reeds geruime tijd kennis van dit probleem. Onze organisatie heeft meermaals aangedrongen voor een rechtzetting van deze onrechtmatigheden bij het bestuur. (zie als bijlagen de twee uittreksels van de verslagen van juni en december 2013) Wij stellen vast dat, tot op vandaag, het college hier niet wakker van ligt. Vindt men het dan normaal dat hun medewerkers op die wijze worden behandeld en voor geleverde prestaties de mensen niet moeten worden betaald? “
De vakbond zegt dan ook  dat moest  het bestuur de politieke zitpenningen terugbrengen naar 2€ per uur het pas rechtvaardig zou zijn !
“Het is frappant hoe het college zich in bochten wringt, om onrechtmatigheden in het leven te houden , zelfs onze vakorganisatie wordt genegeerd omdat wij opkomen voor de rechten van de gedupeerden, m.n. hun personeelsleden. Dit getuigt van respectloos omgaan met eigen mensen in dienst voor de Burger. Het personeel is onderworpen aan reglementering maar het college neemt er een loopje mee."

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief