NINOVE – Openluchtfilm “Oorlogsgeleerden” / “Paths of Glory”

C21

NINOVE – Openluchtfilm “Oorlogsgeleerden” / “Paths of Glory”

Paths-of-glory-007
 

Deze week is de Week van de Openluchtfilm in Ninove. Met op vrijdag 29 augustus een filmklassieker over de Eerste Wereldoorlog. En een gratis concert erbovenop.

Met meer dan 200 aanwezigen voor “FC De Kampioenen” (vrijdag in Voorde), in aanwezigheid van de Enige Echte Carmen, en 300 kijkers voor “Marina” (zondag aan De Zwarte Flesch in Pollare) is de reeks openluchtfilms succesvol afgetrapt. Dinsdag stond “Het vijfde seizoen” op het programma in Denderwindeke en donderdag 28 augustus spelen we “Offline” van Peter Monsaert in Nederhasselt (basisschool De Hazelaar). Zaterdag 30 augustus in Lieferinge sluiten we de openluchtcinema met “Het varken van Madonna” van Frank Van Passel. Alle films beginnen om 21 uur.
Een beetje “hors concours” is de film van vrijdag 29 augustus. Geen Vlaamse film, wel een film met de Eerste Wereldoorlog als thema. En niet in een deelgemeente, maar aan het oud stadhuis van Ninove. ‘Paths of glory’ is een vroege film van Stanley Kubrick (1957), gedraaid in zwart-wit , met Kirk Douglas in de hoofdrol. Terwijl Franse soldaten in de loopgraven schuilen tegen een Duitse aanval krijgen ze de opdracht om een zelfmoordmissie te beginnen. De missie faalt, waarna de Franse generaals als voorbeeld drie soldaten voor de krijgsraad slepen. Kan commandant Dax voorkomen dat de drie tot de doodstraf veroordeeld worden?
Vóór de film presenteren we een muziekconcert dat eveneens de Eerste Wereldoorlog memoreert. ‘Oorlogsgeleerden’ is een programma met liedjes in vele talen over oorlog en vrede in alle tijden. Met Vera Coomans, Piet Van Den Heuvel, Frank Tomme en Jokke Schreurs.
Praktisch
* vrijdag 29 augustus
* 20.00 uur: concert “Oorlogsgeleerden” in cc De Plomblom
* 21.30 uur: film “Paths of Glory” aan het oud stadhuis op het Oudstrijdersplein
  (bij regenweer: cc De Plomblom)
* gratis
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief