NINOVE - Filmclub NinoFilm start met ‘Die Welle’

NINOVE - Filmclub NinoFilm start met ‘Die Welle’

Ninofilm

Ninove is een nieuwe club rijker: Filmclub NinoFilm speelt vanaf oktober elke eerste dinsdag van de maand een filmklassieker in Cinema Central in Ninove. De openingsfilm is ‘Die Welle’ van Dennis Gansel op 7 oktober.

Film in Ninove? Dat is een zaak van CC De Plomblom, die maandelijks een recente kwaliteitsfilm toont, en Cinema Central, die inzet op actuele filmreleases. Tweemaal per jaar presenteert de Bibart Filmclub een film in Ninove. In de zomer organiseert de stad openluchtfilms.
Toch is er naast deze initiatieven nog plaats voor een filmclub, meende de dienst cultuur. Een tiental mensen reageerde op een oproep om een filmclub op te richten en is daar de voorbije maanden enthousiast mee aan de slag gegaan. “We willen een prikkelend parcours door het filmlandschap van de stad weven, met aandacht voor kwaliteitsfilms die wat in de marge bleven hangen en spraakmakende films van langer geleden”, vertelt Patricia Vanderplasschen namens de filmclub. “We willen op termijn ook zoeken naar exclusieve decors en verrassende formules om film te tonen.“ Voor het eerste seizoen houdt Filmclub Ninofilm het bij één film in de maand, telkens op een dinsdag in Cinema Central, Lavendelstraat in Ninove. De film start om 20 uur, maar wie een kwartier vroeger komt, kan een inleiding meepikken. De toegangsprijs bedraagt 6 euro, met reducties voor studenten en kansenpashouders.
Duitse openingsfilm
Voor de openingsfilm op dinsdag 7 oktober kiest Filmclub NinoFilm voor ‘Die Welle’, een Duits drama van Dennis Gansel (2008, 107 min) met onder andere Frederick Lau, Max Riemelt en Jennifer Ulrich. De film is gebaseerd op het bekende boek ‘De Golf’ van Ron Jones. “De film past helemaal in ons opzet”, promoot ‘NinoFilmer’ Konrad Mulier. “Meer dan twee miljoen Duitse bioscoopgangers hebben hem gezien en hij won onder meer de Duitse Filmprijs voor beste film en beste bijrolspeler (Frederick Lau), maar hier is hij amper bekend.”
‘De Golf’ (‘Die Welle’) is gebaseerd op waar gebeurde feiten eind jaren zestig in de VS. Het boek, dat wereldwijd in middelbare scholen gelezen wordt, vormde ook al de basis voor een Amerikaanse televisiefilm en een veel gespeeld theaterstuk voor jongeren. Hoofdrolspeler is Rainer Wenger. Deze gymnasiumleraar wil zijn leerlingen laten ervaren waarom mensen zich soms aangetrokken voelen tot dictatoriale bewegingen. Wat begint als een vrij onschuldig project, wordt een serieuze beweging met als naam ‘De Golf’. Al op de derde dag beginnen de scholieren andersdenkenden uit te sluiten en escaleert het conflict.
Het eerste seizoen van Filmclub NinoFilm
-       dinsdag 4 november 2014, The Proposition
-       dinsdag 2 december 2014, Les Choristes
-       dinsdag 6 januari 2015, Festen
-       dinsdag 3 februari 2015, Looper
-       dinsdag 3 maart 2015, Rebelle
-       dinsdag 7 april 2015, El Secreto de sus ojos
-       dinsdag 5 mei 2015, Eastern Promises
Alle films beginnen om 20 uur in Cinema Central, Lavendelstraat 25, 9400 Ninove
Info: ninofilm.club@gmail.com
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 okt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 24 nov 2020
Jacky Delcour | 20 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 16 nov 2020
Jacky Delcour | 12 nov 2020

archief