NINOVE - Fit in je hoofd carrousel NINOVE

NINOVE - Fit in je hoofd carrousel NINOVE

Fit_in_je_hoofd

Als ‘Gezonde Gemeente’ draagt het stadsbestuur Ninove gezondheid hoog in het vaandel. En daarmee wordt niet alleen lichamelijke gezondheid bedoeld. Geestelijke gezondheid is minstens even belangrijk. Daarom organiseert het stadsbestuur in het kader van de ‘Fit in je Hoofd Carrousel’ een aantal activiteiten om de geestelijke gezondheid te verbeteren.

Het is niet zo goed gesteld met de geestelijke gezondheid van de Vlaming. Maar liefst 26% geeft aan zich niet goed in zijn of haar vel te voelen. Eén op vier mensen krijgt vroeg of laat af te rekenen met min of meer ernstige psychische problemen. Maar er is ook goed nieuws. Je kan zelf iets doen aan je geestelijke gezondheid. Goed in je vel zitten is belangrijk, want als je je mentaal goed voelt, kan je je talenten ontplooien, ga je beter om met dagelijkse stress, kan je productief en vruchtbaar werken,…. Je kan bij jezelf meer gezondheid en welbevinden creëren en zo je levenskwaliteit verhogen.
Dit willen we doen aan de hand van de Fit in je Hoofd Carrousel, als onderdeel van de ‘Fit in je Hoofd, Goed in je Vel’-campagne. De rode draad doorheen deze campagne zijn de 10 positieve stappen voor een betere mentale gezondheid: www.fitinjehoofd.be. Dit zijn eenvoudige tips die je in het dagelijks leven kan toepassen.
Het startschot Van de Fit in je Hoofd Carrousel wordt gegeven op donderdag 16 oktober 2014 in CC De Plomblom (Graanmarkt 12) met een filmavond: The Bucket list met Jack Nicholson en Morgan Freeman.
Programma:
19.15 uur             Onthaal met infostands en fotobooth
19.45 uur             Inleiding door schepen De Jonge
20 uur                   Vertoning van de film 'The Bucket List'
21.45 uur             Receptie met fotobooth en gadget
Opgelet! De filmavond is gratis, maar je moet wel vooraf een gratis ticket afhalen in CC De Plomblom.
Tijdens de Fit in je Hoofd campagne bieden 3 Ninoofse bakkerijen een ‘Goed Gevoel Gebakje’ aan: Patisserie Jan Andries, Bakkerij Muylaert en Croissy.
Deze gebakjes worden ook aangeboden op de receptie na de film op 16 oktober.
Voor meer informatie: Dienst sociale zaken, Centrumlaan 100, 9400 Ninove, 054 31 32 45, sociale.zaken@ninove.be
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 24 nov 2020
Jacky Delcour | 20 nov 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 16 nov 2020
Jacky Delcour | 12 nov 2020

archief