Ninofse Sportkrasjel editie 2014

C21

Ninofse Sportkrasjel editie 2014

Editiepajot_ingezonden_ninofse_sportkrasjel_2014
 

Op zaterdag 29 november 2014 mochten terug heel wat Ninoofse sportievelingen de revue passeren. Deze keer kozen de leden van de Ninoofse Sportraad in samenwerking met de Sportdienst voor een geheel nieuw concept en zo werd de klassieke “Sportnacht” omgedoopt tot “Ninofse Sportkrasjel”. De organisatie verhuisde van het cultuurcentrum “de Plomblom” naar de gezellige cafétaria “Time-Out” van de sporthal “’t Sportstekske”. De aanpassing van zowel het concept als de locatie zorgde ervoor dat het een bijzonder aangename sportieve avond werd.

In de toespraak van zowel voorzitter dhr. Kris Engels als Schepen van sport dhr. Mark Torrekens werd er nogmaals de nadruk gelegd dat het succes van deze formule grotendeels afhankelijk is van het binnensturen van kandidaat-laureaten door de aangesloten sportclubs.

 

Om het geheel aan elkaar te praten werd beroep gedaan op sportjournalist dhr. Tom Vandenbulcke. Afkomstig uit de Westhoek maar sinds menige jaren reeds goed ingeburgerd in Ninove. Zijn professionele aanpak was tijdens het verloop van de avond zeker een meerwaarde. Voor menig aanwezige was het de eerste kennismaking met de stem van Sporza op Radio 1. Iedereen zal het er over eens zijn dat Tom zijn job met glans heeft volbracht, we hopen dan ook dat hij de volgende edities in zijn agenda wil noteren.

 

De aanwezigheid van voetbalicoon dhr. Wesley Sonck werd ook enorm gewaardeerd. Het interview gaf ons een kijk op het leven van een voetbalidool na afloop van een professionele carrière. Wesley kan terug kijken op een mooie loopbaan maar gunde ons ook een blik op de toekomst waaruit we twee zaken onthouden: Wesley houdt nog in beraad (maar er kriebelt wel iets) of hij mee wil instaan om de Ninoofse jeugdvoetballers te begeleiden en ….. de realisatie van een golfterrein in Ninove. Als eerste mocht hij ook een “Lifetime Achievement Award” in ontvangst nemen, een mooie pentekening van de hand van dhr. David Van Der Smissen.

 

Dhr. Marino Punk zorgde met zijn accordeonmuziek voor leuke muzikale intermezzo’s. Voor wie de sfeer die dit muziekinstrument teweeg brengt was vergeten, had nu de mogelijkheid om nostalgisch te genieten.

 

De organisatie van deze eerste “Sportkrasjel” was een schot in de roos. Er was duidelijk goed nagedacht over het hele concept, we kijken nu al uit naar de volgende editie.

Uitreiking trofeeën 2014:

 

Overhandiging van cheque aan zwemclub de Kikkertjes: Dit jaar lanceerde Bloso een fotowedstrijd “de goed bezig actie” voor alle Vlaamse sportclubs. Zwemclub De Kikkertjes won in de sociale categorie. De cheque van € 250 werd door dhr Christoph Caluwé (Bloso) overhandigd aan voorzitter mevr.  Maggy Favyts.

Administratief laureaat: Frans Soetaert van voetbalclub SV Voorde 

Recreatief laureaat: Nelly Vitse van atletiekclub Vita Ninove

Jeugdsportlaureaat inividueel: Myrthe Van Der Borght van atletiekclub Vita Ninove, Belgisch kampioen kogelstoten met een worp van 14,67m, Provinciaal kampioen kogelstoten en speerwerpen

Jeugdsportlaureaat ploeg: Mats Herremans & Frederik Caeyman van tennisclub Players Vlaams kampioen -10jaar

Sportlaureaat individueel:

Cindy Van Den Bossche van atletiekclub Vita Ninove, 3de plaats Belgisch kampioenschap halve marathon, Provinciaal kampioen cross, 1500m en halve marathon

Sportlaureaat ploeg: SV Voorde – 1ste ploeg, kampioen 2de provinciale

Beste Vrijwilliger: Guido De Schuyteneer van atletiekclub Vita Ninove, Hiermee wil de Sportraad aandacht schenken aan personen die geen bestuurslid zijn of een officiële functie uitoefenen binnen een club.

Beste organisatie: Flanders Cycling Events met de organisatie van het Na-Tour criterium. Met deze categorie wil de Sportraad een evenement georganiseerd door een Ninoofse sportclub met grote uitstraling zowel binnen als buiten Ninove in de kijker zetten.

Lifetime Achievement Award: Wesley Sonck

 

De Ninoofse Sportraad bedankt het aanwezige publiek, de plaatselijke politici, de Schepen van sport dhr. Marc Torrekens, de Sportdienst en de Raad van Wijzen voor hun medewerking. Verder nog een woord van dank aan Els en Peter voor de hartelijke ontvangst in de cafetaria en juweliers Paul Ninove voor het schenken van de uurwerken aan de individuele laureaten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2014
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief