NINOVE - Directeur Vrij CLB Ninove op pensioen

C21

NINOVE - Directeur Vrij CLB Ninove op pensioen

10917192_624683307655138_5861487080857007328_o
Ingezonden foto
 

Paul De Tant startte zijn professionele loopbaan in 1972 als psycholoog in het Revalidatiecentrum te Lokeren. Twee jaar later, met tussenin de legerdienst, schakelde hij over naar een loopbaan in de toenmalige PMS-sector. Aanvankelijk in Brussel, maar sinds 1975 onafgebroken in Ninove.

In 2000 werden het PMS (Psycho-Medisch-Sociaal centrum) en MST (Medisch School Toezicht) samengevoegd tot CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding). Het CLB is een dienst waarop leerlingen, ouders, leerkrachten en schooldirecties beroep kunnen doen voor informatie, hulp en begeleiding. Iedereen kent het CLB door het medisch onderzoek voor schoolgaande kinderen.
In het Vrij CLB Ninove wordt sterk ingezet op multidisciplinaire en deskundige hulpverlening, met aandacht voor hedendaagse wetenschappelijke inzichten en methodieken. Momenteel is het centrum druk bezig met activiteiten in het kader van Integrale Jeugdhulp en de voorbereidingen naar inclusief onderwijs voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeftes.
 Het Vrij CLB Ninove bedient 43 scholen en ongeveer 14.000 leerlingen in Ninove, Denderleeuw, Geraardsbergen, Roosdaal, Liedekerke, Galmaarden en Gooik. Naast de hoofdzetel in Ninove is er nog een bijzetel in Geraardsbergen, samen een 40-tal personeelsleden.
Paul De Tant gaat na een lange loopbaan in het CLB, waarvan de laatste 20 jaar als directeur, op pensioen. Hij kan met fierheid terugblikken op een goed draaiende organisatie met enthousiaste en deskundige medewerkers en blijft betrokken bij het centrum als bestuurder.
Hij wordt als directeur opgevolgd door Sabine Vranken, die voorheen tewerkgesteld was als psychopedagogisch consulente in het Vrij CLB Brussel
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief