Investeringen inzake openbare verlichting grondgebied NINOVE.

C21

Investeringen inzake openbare verlichting grondgebied NINOVE.

Logo_20stad_20ninove

Momenteel is een aannemer in opdracht van de intercommunale Eandis bezig met de vervanging van verlichtingspalen en armaturen op de Aalstersesteenweg en de Albertlaan vanaf het kruispunt Den Doorn tot aan de bestaande gewestverlichting. Wegens slijtage waren deze dringend aan vervanging toe. Ondanks dat deze palen langsheen een gewestweg staan, is het toch de stad die deze investering t.b.v. € 80.900 moet bekostigen.

Voor dit jaar is er in de stadsbegroting in totaal € 423.000,00 voorzien voor werken aan de openbare verlichting. Het stadsbestuur heeft er bij de aanvang van deze legislatuur bewust voor gekozen om zeker niet te besparen op deze investeringspost. Het is belangrijk om het investeringsritme in deze aan te houden zodat onder meer versleten palen en verouderde geldverslindende verlichtingsarmaturen kunnen vervangen worden.
 
Schepen Henri Evenepoel, bevoegd voor Openbare Werken en Nutsleidingen, laten weten dat er momenteel eveneens werken worden uitgevoerd in de Krepelstraat te Denderwindeke, de Cyriel Prieelstraat in Aspelare en de Geraardsbergsesteenweg in Nederhasselt waar, ingevolge Europese doelstellingen, de laatste verouderde bovengrondse koperleidingsnetten op Ninoofs grondgebied weggewerkt worden. In samenspraak met Eandis werd hier geopteerd om het elektriciteitsnet ondergronds te brengen en nieuwe verlichtingspalen te plaatsen. Dank zij deze werken kan Eandis bovendien in de gemeenschappelijke sleuf ook aardgasleidingen leggen.
 
Schepen van Leefmilieu Wouter Vande Winkel voegt daaraan toe dat bij de keuze van de nieuwe verlichtingsarmaturen telkens geopteerd wordt voor meer duurzamere en energiezuinige verlichting.
Zo is er ook reeds een studie klaar voor de vernieuwing van een aanzienlijk aantal verouderde armaturen in de binnenstad door moderne LED-verlichting. Dit dossier moet nog voorgebracht worden op de gemeenteraad, maar dank zij de vermindering van de energiefactuur van de stad, betaalt zo’n investering zichzelf op termijn terug.  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief