Outer krijgt de primeur van de vernieuwing van de speelterreinen in NINOVE

C21 Css

Outer krijgt de primeur van de vernieuwing van de speelterreinen in NINOVE

Foto_speeltuin_meeuwenlaan
Ingezonden foto
 

De stad heeft voor de komende jaren de vernieuwing gepland van bestaande speelterreinen en wil daarnaast ook nog een heel aantal nieuwe terreinen realiseren.

Vandaag op 11 februari 2015 zien we het eerste resultaat, nl. bij de vernieuwing van het speelterreintje in de Meeuwenlaan te Outer.
Inspraak
Een tevreden schepen voor jeugd Lieven Meert legt uit: “De reden waarom pas vanaf dit jaar echt resultaat te zien is in de vernieuwing van de speelterreinen is omdat telkens een inspraaktraject afgelegd wordt. Samen met de buurt wordt bepaald hoe het speelterrein er moet uitzien en welke speeltoestellen er uiteindelijk komen.
Ook in de Meeuwenlaan werd inspraak georganiseerd tijdens de zomer 2014.
Op basis van de ideeën en suggesties van de buurtbewoners werden twee voorstellen opgemaakt en opnieuw voorgelegd in het najaar. Daaruit werd dan de keuze gemaakt voor volgende toestellen: een vogelnestschommel, een gesloten veerwipje voor peuters, een open veerwipje voor peuters en een klim en klautertoestel in combinatie met een kleine schommel en glijbaan.
Tussen oktober en december werd de aanbesteding en toewijzing voor de opdracht gedaan. Na de productie- en levertermijn van de toestellen konden deze vandaag dan geplaatst worden.
Nu rest enkel nog het egaliseren en opnieuw inzaaien van een deel van het terrein en dan biedt dit speelterreintje opnieuw voor vele jaren heel veel speelplezier voor de buurt!”
Te verwachten
Lieven Meert kijkt ook uit naar de toekomst: “Ook voor de herinrichting van de Elsbeekstraat te Meerbeke en het creëren van een nieuw speelplein in de Groeneweg in Ninove werd al inspraak georganiseerd. De uitvoering daarvan mag ook nog dit jaar verwacht worden.
 
Ook voor het speelterrein op het Gemeenteplein te Meerbeke, dat in de Abdijstraat in Ninove en nog een nieuw te ontwikkelen terrein in Ninove wordt dit jaar inspraak georganiseerd. De realisatie daarvan gebeurt dan eind 2015 of begin 2016.”
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 jun 2022

archief