NINOVE start project mobiel sociaal huis

C21 Css

NINOVE start project mobiel sociaal huis

Editiepajot-logo-ninove

De Ninoofse ocmw-raad gaf woensdag groen licht om van start te gaan met een project waarbij opgeleide vrijwilligers op zoek gaan naar verborgen eenzaamheid en armoede bij senioren.

OCMW-voorzitter Lieven Meert verduidelijkt: “Samen met de stad en schepen Tania De Jonge hebben we onze schouders gezet onder een ‘Mobiel Sociaal Huis’, waarbij we samen met een aantal opgeleide vrijwilligers op zoek willen gaan naar senioren die onze hulp kunnen gebruiken maar bvb. door de afstand tot het Sociaal Huis in de Burchtstraat de weg niet vinden, en dat onder het motto ‘als de mensen niet tot het Sociaal Huis komen, komt het Sociaal Huis naar de mensen’. Eens we die mensen hebben gedetecteerd, kunnen we hen nadien verder helpen door met een maatschappelijk werker aan huis te gaan.”

 

Ook schepen van seniorenbeleid Tania De Jonge is een tevreden vrouw: “Het project ontstond in de schoot van de Ninoofse ouderenadviesraad en welzijnsraad waar men terecht wees op een verhoogd risico van eenzaamheid en problemen bij 80+’ers. Door samen te werken met vrijwilligers en dat te coördineren door een maatschappelijk werker, kunnen we mensen bereiken die hulp van ocmw of stad kunnen gebruiken of nood hebben aan sociaal contact. We kunnen hen dan toeleiden naar de hulpverlening of het ontmoetingscentrum voor senioren dat binnen enkele maanden zal worden opgericht.”

 

Lieven Meert legt verder uit waarom het project nu start: “Enkele maanden geleden dienden we samen met de stad Ninove en de ocmw’s en gemeenten van Haaltert en Erpe-Mere al een subsidie-project in bij de Vlaamse overheid. De beslissing over de toekenning van die subsidies heeft vertraging, maar we willen het project toch al starten met eigen middelen.  In eerste instantie focussen we daarbij op de plattelandsdeelgemeenten. Bij een latere toekenning van de subsidie kunnen we het project dan samen met Haaltert en Erpe-Mere verder uitbreiden.”

 

Meer info: 

Lieven Meert: 0476/993218

Tania De Jonge: 0498/261697

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2015
Jimmy Godaert
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 jun 2022

archief