NINOVE - Trage wegen, help ze mee inventariseren en laat weten hoe ze er voor jou moeten uitzien in de toekomst

C21 Css

NINOVE - Trage wegen, help ze mee inventariseren en laat weten hoe ze er voor jou moeten uitzien in de toekomst

Editiepajot-logo-ninove

Een bospad, een veldweg, een doorsteekje in een nieuwe wijk... Trage wegen vind je overal. Fietsers en wandelaars, landbouwers en natuurliefhebbers weten ze zeker te vinden. Toch verdienen heel wat trage wegen in onze stad meer aandacht. Daar wil de stad, samen met Trage Wegen vzw en met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen, werk van maken. In een eerste stap gingen vrijwilligers op pad om alle trage wegen in Nederhasselt, Voorde, Aspelare, Denderwindeke en Lieferinge te inventariseren. Een hele klus. Nu willen we graag samen met de inwoners een toekomstvisie opstellen voor deze trage wegen. Daarom nodigen we alle mogelijke gebruikers en organisaties (scholen, landbouwers, jeugdbewegingen, wandel- en andere sportclubs, socio-culturele verenigingen,…) uit op de infoavonden. Tijdens die infoavonden worden de kaarten van de betreffende deelgemeenten voorgesteld en kom je te weten hoe je in de daaropvolgende weken je suggesties voor alle wegen kan geven. 

  • De infoavond voor de deelgemeenten Nederhasselt, Voorde en Aspelare zal plaatsvinden op dinsdag 3 maart om 19.30 uur in het buurthuis van Aspelare (Nederhasseltstraat 338, 9404 Aspelare).
  • De infoavond voor de deelgemeenten Denderwindeke en Lieferinge zal plaatsvinden op donderdag 25 juni om 19.30 uur in de basisschool van Denderwindeke (Edingsesteenweg 344, 9400 Denderwindeke) 

In tussentijd beginnen we ook alle trage wegen in de andere deelgemeenten (Appelterre, Eichem, Pollare, Meerbeke, Neigem, Okegem, Outer) en het centrum van Ninove te inventariseren. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die de toestand van een aantal wegen in kaart willen brengen.  Interesse om hierbij te helpen? Noteer dan alvast dinsdag 31 maart in je agenda. Dan vindt om 19.30 uur een vorming inventariseren plaats in de polyvalente zaal van de bibliotheek (Graanmarkt 12, 9400 Ninove).

 

Meer info

Mare Van Keer, Dienst mobiliteit, 054 31 32 82, Mare.VanKeer@Ninove.be

Ilse Mertens, Trage wegen vzw, 09 331 59 23, ilse.mertens@tragewegen.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2015
Jimmy Godaert
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 jun 2022

archief