NINOVE - Nacht van de geschiedenis

C21 Css

NINOVE - Nacht van de geschiedenis

Editiepajot-logo-ninove

Davidsfonds Denderwindeke organiseert op dinsdag 24 maart 2015 “NACHT VAN DE GESCHIEDENIS”. De 13de Nacht van de Geschiedenis focust op landbouw en visserij: twee sectoren die hun stempel hebben gedrukt op de ontwikkeling van Vlaanderen.

Sectoren met een rijk verleden maar ook met opmerkelijke evoluties. Die ontwikkeling maken we van dichtbij mee bij een Bezoek aan boerderij DE DYN-HEREMANS Rijstraat193, Denderwindeke.

Van een gemengd bedrijf, door zijn ouders uitgebouwd, schakelde Kris De Dyn over naar een gespecialiseerd melkveebedrijf. In 2003 werd een eerste melkveestal gebouwd. In 2008 kwam Erika erbij en in 2012 werd een nieuwe melkveestal gebouwd die in december in gebruik werd genomen. Het melkvee van Kris en Erika’s ouders werd samengevoegd. De opendeurdag van 6 juli 2013 werd een succes.

 

Het bedrijf is volledig geautomatiseerd en beschikt over twee robots. Kris en Erika willen ook zoveel mogelijk buren en omgeving hun bedrijf leren kennen. Zo organiseerden ze al een ontbijt op de boerderij en de wandeling met traktatie op 2de Kerstdag wordt een traditie. Ook scholen vinden hun weg naar het bedrijf.

 

Op dinsdagavond 24 maart is iedereen van harte welkom voor de rondleiding door Kris en Robrecht Vanden Broeck, dit met alle deskundige uitleg.

 

Op het einde van de rondleiding volgt een verrassing ! Afspraak : Rijstraat 193 om 20 u

 

Deelname : gratis

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2015
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 jun 2022

archief