NINOVE - Blue Bike opnieuw gratis en 24/7 beschikbaar

C21

NINOVE - Blue Bike opnieuw gratis en 24/7 beschikbaar

Editiepajot_blue-bike_logo_

Stad Ninove stelt opnieuw 500 gratis abonnementen voor het Blue Bike fietsdeelsysteem ter beschikking. Sinds kort zijn de Blue Bikes via een sleutelautomaat ook 24u op 24 en 7 dagen op 7 beschikbaar.

Tot voor kort was je als gebruiker van Blue Bike gebonden aan de openingsuren van het fietspunt aan het station in Ninove, maar met de komst van een sleutelautomaat kan de gebruiker op gelijk welk moment een Blue Bike ontlenen of terugbrengen. “Dat zorgt voor een stevige verhoging van de flexibiliteit van het systeem,” verklaart schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Groen), “We hebben nu al een gebruiker die nachtdienst doet en dankzij de automaat het traject tussen zijn werk en het station met de fiets kan afleggen. Ook de beschikbaarheid tijdens het weekend betekent een enorme meerwaarde voor onze gebruikers.”

 

Verwacht wordt dan ook dat het gebruik van de Blue Bike nog zal toenemen. Zonder de automaat werden gemiddeld al 10 ritten per dag gerealiseerd, wat volgens het stadsbestuur aantoont dat het systeem aan een reële behoefte beantwoordt. “Er zit echter zeker nog marge om te groeien, aangezien het gebruiksgemak van de Blue Bike nog niet voldoende gekend is,” meent Vande Winkel, “We stellen bijvoorbeeld vast dat het nog niet voldoende bekend is dat je ook buiten Ninove gratis een Blue Bike kan ontlenen, wat zeker voor pendelaars of dagjesmensen bijzonder comfortabel is. Dat je met één abonnement twee fietsen kan ontlenen en dus ook een vriend of collega verder kan helpen is eveneens weinig geweten.” Het stadsbestuur hoopt dat de mond-aan-mondreclame zijn werk zal doen. Morgen wordt het systeem actief gepromoot op de dinsdagmarkt.

 

Een gratis abonnement kan je bekomen via de website www.blue-bike.be/ninove. Met de code op deze pagina en je identiteitskaart kan je een abonnement aanvragen dat per post bezorgd wordt. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2015
Jimmy Godaert
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief