NINOVE - OCMW opent ontmoetingscentrum voor senioren ‘De Fontein’

C21

NINOVE - OCMW opent ontmoetingscentrum voor senioren ‘De Fontein’

Editiepajot-logo-ninove

De OCMW-raad besliste om vanaf 4 mei van start te gaan met het geplande ontmoetingscentrum voor senioren in Ninove-centrum en doopte het ‘De Fontein’.

OCMW-voorzitter Lieven Meert (sp.a-groen) licht toe: “Het ontmoetingscentrum voor senioren maakt deel uit van het meerjarenplan waarin ouderenzorg één van de drie prioritaire beleidsdomeinen is. Het idee ontstond enkele jaren geleden in de schoot van de ouderenadviesraad en we zijn blij dat we dit nu ook kunnen realiseren. Met dat ontmoetingscentrum willen we inzetten in de strijd tegen vereenzaming van senioren in onze stad. Later zullen we trouwens nog zulk ontmoetingscentrum oprichten in Denderwindeke aan de Edingsesteenweg waar vroeger het ocmw-rusthuis stond, nu al 20 serviceflats zijn en waar Ninove-Welzijn later ook een 30-tal flats zal bouwen gericht op senioren.”

 

OCMW-raadslid Jan Arijs (VLD) is tevreden: “Er zullen in De Fontein geregeld verschillende activiteiten plaats vinden gericht op senioren.  Het is de bedoeling om 4 soorten activiteiten aan te bieden: recreatief, creatief, vorming en beweging, waarbij we in de eerste fase vooral zullen focussen op het recreatieve. Zo worden er workshops en filmnamiddagen georganiseerd, kan er gekaart worden, kunnen gezelschapsspelen en volksspelen gebruikt worden, liggen er kranten en magazines, wordt er een petanqueterrein aangelegd,…. Ook kunnen 60+’ers er van een warme maaltijd (+soep en dessert) genieten voor de prijs van slechts 5 euro (2,5 euro voor kansenpasgebruikers). Ze moeten hiervoor wel tijdig reserveren.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2015
Jimmy Godaert
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief